Publicador de continguts


L'Ajuntament oficialitza la compra de tres locals per a destinar-los a casal de barri


17 de febrer de 2023

Palma, 17 de febrer de 2023.- La regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha formalitzat avui la compra de dos locals annexos situats al carrer del Marquès de la Fontsanta per a destinar-los a casal de barri. Ahir va firmar l'adquisició del Casal de Son Oliva i dilluns que ve farà el mateix amb el Casal de Fra Lluís Jaume Vallespir.

Recordem que la Junta de Govern va aprovar, el passat mes de desembre, la compra de tres locals per un import total d'1.489.700 euros. L'objectiu del consistori és acostar aquest servei municipal a totes les barriades de Ciutat, donant així cobertura a les zones de la ciutat amb una major densitat poblacional.

Aquests espais s'incorporaran a la xarxa municipal de casals de barri, "reforcen el projecte de política comunitària d'equipaments de proximitat", ha explicat la regidora Clàudia Costa, qui ha remarcat que "aquests equipaments permeten fomentar la vida cívica, cultural i social de la ciutadania i esdevenen, alhora, punt de trobada per a les entitats".

Lot 1. Zona Centre-Avingudes

Es tracta de dos locals contigus ubicats als baixos de Marquès de la Fontsanta, 18. Els immobles adjacents units tenen una superfície total de 728 metres quadrats i s'han adquirit per un preu de 860.000 euros.

Aquest baix, amb diferents entrades, compta amb un gran vitrall a la façana que fa de l'espai un lloc diàfan. Per les seves característiques i ubicació, units entre ells o de manera independent, aquests locals tenen moltes possibilitats. Especialment per la seva ubicació, ja que disposen d'una connectivitat òptima i d'unes dimensions suficients per a donar cabuda a la totalitat dels serveis que impliquen els casals.

Lot 3. Son Oliva

L'immoble, de 296 metres quadrats, es troba al carrer d'Isaac Albéniz i confronta amb el carrer d'Iglesias Cañellas, és a dir, té accés pels dos carrers. El seu cost ha estat de 339.700 euros. L'immoble té tota la façana de vidre, aproximadament uns 50 metres lineals, la qual cosa en fa un espai diàfan i amb moltes possibilitats. Està ubicat just davant un parc infantil i a prop d'una zona verda, un fet que, alhora, afavoreix una bona connexió.

Aquesta adquisició suposa la recuperació del que va ser un dels primers casals de barri de Palma. I és que, des de l'any 1985 i fins al 2011 (moment en què es va deixar de prestar aquest servei) Son Oliva va disposar de casal. Era una de les necessitats i principals reivindicacions dels veïns de la zona i del teixit associatiu.

Lot 2. Arxiduc

El local està ubicat al carrer de Fra Lluís Jaume Vallespir, 50A, té una superfície útil de 242 metres quadrats i un preu 290.000 euros. Aquest local seria un espai complementari, ja que a la zona de la Plaça de Toros ja es troba el Casal de Can Alonso. Unes instal.lacions que, ara per ara, resultaven insuficients per a poder donar cobertura a la creixent densitat poblacional de la zona.

Es tracta, a més, d'una barriada amb molta vida comunitària i un ampli teixit associatiu que reclamava més equipaments públics. Des del consistori es treballa ara per a l'adequació d'aquests espais, per tal de poder obrir al més aviat possible. L'Ajuntament té actualment 31 casals de barri repartits per tota la ciutat.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023