Publicador de continguts


L'Ajuntament millora els paviments de ciutat per garantir la seguretat al trànsit rodat


16 de juliol de 2010

L'Ajuntament de Palma ha començat les tasques de millora de l'asfaltatge de la ciutat per garantir la seguretat al trànsit rodat.


Aquestes millores començaren el mes de maig a les avingudes i als túnels dels carrers d'Aragó-Nuredduna i d'Antoni Marquès-General Riera, continuant durant els messos de juny i juliol a diferents carrers de Palma.


Les tasques consisteixen en la reparació dels flonjalls (zones d'un ferm de calçada menys compactada que les zones veïnes i que, a conseqüència d'això, es deforma ) de la calçada provocats pel trànsit dens, les intenses pluges i els contrasts de temperatura.


Per reforçar l'aglomerat asfàltic es repararen els flonjalls fressant el paviment deteriorat i aplicant a continuació la capa d'asfalt, tenint en compte la densitat del trànsit, el pendent i el drenatge del carrer.


Aquesta és la millor època per aconseguir un resultat òptim i una millor qualitat a la capa rodada, ja que les condicions climàtiques són més adequades que les d'èpoques més humides.


Per garantir la seguretat dels operaris i minimitzar les molèsties als ciutadans i ciutadanes i els renous en horari de descans, els treballs es faran en horari diürn.


Les actuacions de millora es duen a terme als cinc districtes de ciutat per a la qual cosa es destinen uns 400.000 euros.


Les zones afectades:


. Zona Nord (del 21 de juny al 9 de juliol)
Carrers d'Uruguai, Forn des Vidre, Campanar, Plaça de la Immaculada, Eusebi Estada i el Camí Roig.


. Zona centre (del 26 de juny al 3 de juliol)
Passeig del Born, Carrer Unió, Plaça Weyler, Ramblas i Via Roma


. Zona Llevant (del 22 de juny al 3 de juliol)
Carrers de Manacor, Lluis Martí, Pere d'Alcantara Penya, Manuel Azaña, Santa Florentina; Tomàs Rullan; son Gotleu, Mare de Deu Victoria, Semoler i Josep Darder , Metge.


. Zona Ponent (del 21 de juny al 26 de juliol)
Camí de Son Rapinya i carrers de Til.leer, Llac Martel, Llac dels quatre Cantons i Llac Major


. Zona de la Platja de Palma. Millora finançada pel Consorci de la Platja de Palma dins els convenis de col.laboració que manté amb l'Ajuntament.
(Març-Abril)

Carrers de Berlin, Lisboa, Milan, Zama, Dido Can Alegria, Pingui, Garsa, Marbella, canonge Mateu Rotger, Bartomeu Calafell, Pare Rafael Serra, Guillem Cirerol, Joaquim Verdaguer, Rafael Ramis Tugores, Son Rigo, Mar de Java, Mar Jonica, Mar Antilles, Mar Roja, Canyes i el Camí de les Meravelles.Data darrera modificació: 13 de març de 2023