Publicador de continguts


L'Ajuntament destinarà 1 milió d'euros a una nova edició de la campanya de vals descompte de PalmaActiva


27 de febrer de 2023

Palma, 27 de febrer de 2023.- El batle de Palma, Jose Hila, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà, i el gerent de PalmaActiva, Miquel Carranza, han presentat la quarta edició d'aquesta campanya, a la qual el consistori destinarà 1 milió d'euros, que suposarà la posada en circulació de 100.000 vals.

La campanya està previst que comenci a finals de març i que es perllongui durant sis setmanes.

Aquesta setmana comença la fase d'adhesió dels establiments que hi vulguin participar. Pel que fa als epígrafs, es mantenen els mateixos de la darrera edició, que afegeix als comerços els establiments de serveis.

"Sempre hem apostat pel petit comerç de proximitat. Cap govern havia destinat tants recursos per a promoure i impulsar el petit comerç", ha dit el batle. Hila ha remarcat la importància "d'ajudar a la ciutadania en moments complexos".

"La incorporació dels vals descompte com a instrument per a contribuir a activar l'economia local i fomentar les compres al petit comerç ha demostrat ser un èxit. És la quarta edició que feim en dos anys, la ciutadania coneix aquesta iniciativa i hi participen activament", ha explicat el regidor Jordi Vilà, que ha afegit que "redistribuïm els imports i ampliam l'efecte d'aquesta inversió. Creim que modificant l'import de les subvencions aconseguirem que es facin servir per a compres més quotidianes".

Novetats

A la present edició canvia la quantia dels vals i baixa el consum mínim, que passa a ser de 16 euros amb 10 euros de descompte. Només es podran acumular fins a tres vals a cada establiment, això són 30 euros de descompte per 48 euros de despesa.

Cada ciutadà major de setze anys podrà disposar d'un total de 9 vals.

Pel que fa a l'alliberació dels vals, es farà en tres períodes de repartiment amb una periodicitat quinzenal. El primer repartiment es farà quan es posi en marxa la campanya, mentre que en el segon es repartirà el 50% de la totalitat dels vals entre aquells establiments que hagin bescanviat un mínim del 55% dels vals assignats en la primera remesa.

El tercer i darrer repartiment es farà entre els establiments adherits que hagin bescanviat el 100% dels vals del primer repartiment i el 40% del segon repartiment. Com a novetat, l'alliberació d'aquests vals es farà sempre a les 17 h.

Per a aquesta edició, a més, s'ha fet una licitació per a una plataforma que permeti fer la inscripció dels comerços i de les activitats econòmiques interessades, i també el bescanvi dels vals, és a dir, que el comerç pugui pujar directament el justificant de la compra i fer el bescanvi efectiu del val. Els ciutadans, a més, hi podran accedir per a consultar quants de vals han consumit i de quants disposen encara.

El dijous 2 de març començarà el període d'adhesió per als establiments que hi vulguin participar. Des de PalmaActiva es fa l'estimació que a la present edició hi podrien participar fins a 400 establiments.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023