Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma plantarà més de 2.800 arbres abans del mes d’abril


14 de març de 2024

Belén Soto visita els treballs de reforestació a les zones de Gènova i Sant Agustí

Palma, 14 de març de 2024.- L’Ajuntament de Palma plantarà fins a final del mes d’abril 2.803 arbres en diferents ubicacions del municipi i durant la campanya d’estiu es plantaran 100 palmeres més, segons ha comentat Belén Soto, tinenta de batle d’Infraestructures.

Soto, que al costat del director general de l’àrea, Pedro Led, ha visitat els treballs de reforestació que s’estan desenvolupant a les zones de Gènova i Sant Agustí, ha destacat que les tasques de sembra, que estan a càrrec del Departament de Parcs i Jardins, varen començar el mes de setembre passat, a la campanya d’hivern.

En aquest sentit la tinenta de batle ha assenyalat que, des de l’esmentat mes de setembre fins ara, s’han plantat 600 exemplars a alineacions i zones verdes de Palma, als quals cal afegir els 1.200 arbres que s’han incorporat al bosc de Bellver en el mateix període. Els aproximadament 1.000 restants, fins a arribar als 2.803 prevists, seran plantats durant els mesos de març i abril.

Concretament, a la intervenció d’avui s’han plantat 107 exemplars d’olivera a l’entorn de Gènova i Sant Agustí i l’objectiu de la programació de l’Àrea de Parcs i Jardins és, segons Soto, “aconseguir un municipi més sostenible i més amable amb els ciutadans”. En els treballs de reforestació s’estan triant, especialment, espècies autòctones que s’adaptin bé a la climatologia local com oliveres, ullastres, alzines o tarongers, entre d’altres.

Finalment, la responsable d’Infraestructures ha recordat que el seu departament està treballant en els estatuts de la futura “Palma en Verd”, que substituirà l’antiga Taula de l’Arbre i la dotarà de més contingut tècnic i incorporant totes actuacions a les zones verdes i parcs del municipi. “Estam treballant en les bases d’aquest fòrum amb professionals i tècnics especialitzats i confiam a presentar-lo d’aquí a unes setmanes”, ha assegurat.

Data darrera modificació: 14 de març de 2024