L'Ajuntament de Palma organitza la segona edició del concurs escolar Eureka Júnior - Comunicació i Premsa
L'Ajuntament de Palma organitza la segona edició del concurs escolar Eureka Júnior
Els centres educatius s'hi poden inscriure fins dia 6 de novembre
Eureka Júnior permet que els centres participants s'integrin en un entorn de simulació empresarial i els alumnes es motivin amb la cultura emprenedora
Palma, 30 d'octubre de 2013.- Fomentar i promoure iniciatives emprenedores en l'àmbit educatiu, i promoure l'interès dels alumnes envers l'autoocupació, la cultura emprenedora i la creació d'empreses. Aquests són els objectius del concurs Eureka Júnior, que enguany arriba a la segona edició. Les bases es poden consultar al BOIB del 22 d'octubre i a la plana web de PalmaActiva.
Esperanza Crespí, tinenta de batlia de Comerç, Treball, Joventut i Participació, destaca que "enguany mantenim la dotació dels premis, que són vals per valor de 2.500, 1.500 i 500 euros". La presidenta de PalmaActiva destaca que l'any passat, a la primera edició del concurs, "hi participaren 205 alumnes i es varen presentar 44 plans d'empresa; enguany esperam superar aquestes xifres i sobretot esperam que l'experiència sigui igual de bona tant per als centres educatius com per als alumnes".
El concurs Eureka Júnior està adreçat als alumnes matriculats en centres educatius públics i privats en els cursos de segon de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. Amb aquest certamen, els alumnes poden construir el seu propi pla de negoci, aprendre a prendre decisions i competir entre ells, simulant l'activitat d'un emprenedor. L'objectiu és que els alumnes desenvolupin un projecte empresarial, el qual ha de ser original, inèdit i realitzat directament pels mateixos alumnes, els quals han de ser tutelats per un dels seus professors.
Per tal de donar un major valor al concurs Eureka Júnior, des de PalmaActiva es realitza una fase formativa adreçada a cada centre educatiu, de forma que s'acorda amb cada professor la realització de tres tallers formatius.
1. Taller de generació d'idees de negoci. Xerrada informativa sobre la creativitat i l'aplicació de determinades tècniques i eines per a la generació de noves idees de negoci. L'objectiu de la sessió consisteix a despertar i incrementar el potencial creatiu dels alumnes mitjançant un conjunt de pràctiques i exercicis. Dirigit a alumnes que es plantegen iniciar el procés de creació d'una empresa però no són capaços de concretar una idea empresarial en aquesta fase inicial.
En finalitzar el taller cada grup d'alumnes ha d'haver identificat tres idees de negoci i haver-les sotmès a una avaluació general de tots els o les participants. En aquest taller s'explicaran conceptes i exemples tan actuals com tècniques d'hibridació i es treballarà una didàctica sobre com generar idees de forma creativa.
2. Genera el teu model de negoci CANVAS. Xerrada informativa sobre els principis bàsics de la metodologia CANVAS –eina visual creada per Alexander Osterwalder i Yves Pigneur– que per mitjà de 9 blocs estratègics permet planificar una idea de negoci.
Els diferents blocs estratègics són:
. Segments de mercat
. Proposta de valor
. Canals de venda
. Relacions amb el client
. Fonts d'ingressos
. Recursos clau
. Activitats clau
. Socis clau
. Estructura de costs
3. Pla d'empresa pràctic. Xerrada informativa sobre el desenvolupament i la planificació d'una idea de negoci en el document Pla d'empresa. L'objectiu de la sessió és donar a conèixer als alumnes l'estructura del pla d'empresa i com s'ha de desenvolupar la idea de negoci en un document amb la finalitat de poder avaluar la viabilitat econòmica, financera i tècnica d'un projecte empresarial.
Els continguts tractats seran:
. Pla d'empresa. Què és i com s'elabora
. El promotor del projecte
. L'estudi de mercat
. El pla de màrqueting
. El pla de producció
. El pla de recursos humans
. Introducció al pla economicofinancer
Data darrera modificació: 13 de març de 2023