Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma garanteix la gratuïtat a 547 nins i nines de 2-3 anys a les escoles d'infants municipals


8 de setembre de 2022

Palma, 8 de setembre de 2022. El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, i la gerent del Patronat d'Escoles Infantils, Francesca Niell, han estat avui presents al centre escolar de Son Ferriol en el primer dia de curs d'educació de 0 a 3 anys. Aquest inici de curs, l'escolarització dels infants de 2-3 anys als centres municipals ja serà gratuïta.

Carrió ha afirmat que, davant el repte del nou curs que s'inicia, "aposta per un nou model gestió de les escoles d'infants, que permetrà un millor servei per als nines i nines". Això serà possible, ha dit el regidor, "mitjançant una pujada generalitzada de les dotacions de personal". En aquest sentit, ha confirmat que "l'Ajuntament de Palma garanteix la gratuïtat a 547 nins i nines de 2-3 anys a les escoles d'infants municipals des del primer moment."

El regidor Llorenç Carrió ha volgut destacar que les escoles, amb aquest nou model de gestió, rebran en els dos anys vinents una inversió de 9.244.709,41 €. Ha manifestat que "cada vegada és més necessari augmentar aquest servei, per la qual cosa pràcticament hem doblat la inversió en els pròxims 2 anys a 8 escoles d'infants". 

Aquestes 8 centres infantils són el de l'Arenal, Ciutat Antiga, Can Alonso, Santa Creu, Son Fuster Nou, Son Ferriol, Son Espanyolet i Maria Mut. Els motius principals d'aquest important augment de la inversió són la pujada salarial dels professionals educatius per a adequar els seus salaris al seu conveni col.lectiu sectorial, l'increment de les jornades laborals del personal de temps parcial a temps complet i la previsió de noves dotacions de personal, necessàries per a l'execució del servei, o la previsió de les necessitats de suport d'educadors/res infantils per als infants amb necessitats greus. 

En aquests casos, ha declarat Carrió, la inversió és primordial perquè "cada vegada hi ha més infants en aquesta situació i l'obligació de les administracions públiques, especialment de les escoles, és oferir-los una atenció adequada".

D'altra banda, en les escoles de gestió directa augmenten les jornades laborals a jornada completa dels professionals educatius. Fins ara tenien jornades de 16 i 25 h, que ara passen a jornada completa; és a dir, s'han convertit 22 places de jornada a temps parcial a jornada completa.

En l'àmbit de les escoles de gestió privada inscrites dins el Registre municipal, les ajudes d'escolarització d'infants també augmenten. La dotació de la convocatòria ha passat de 350.000 a 450.000 €. Actualment hi ha 28 centres inscrits al Registre, 3 més que al curs anterior. Finalment, el Patronat Municipal d'Escoles d'Infants dona l'oportunitat de matricular 7 infants de famílies ucraïneses refugiades a l'illa.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023