Publicador de continguts


L'ajuntament de Palma col·laborarà amb el festival de danses folklòriques


30 de novembre de 2010

L'AJUNTAMENT DE PALMA COL.LABORARÀ AMB EL FESTIVAL DE DANSES FOLKLÒRIQUES GARANTINT LA SEVA CONTINUÏTAT


El regidor de l'àrea de benestar social, treball, participació i cultura i president de l'IMFOF, Eberhard Grosske, la regidora de relacions institucionals, turisme, comerç i consum i presidenta de l'IMTUR, Joana M. Borràs, l'assessor de promoció econòmica de l'IMFOF, Alejandro Aparicio i el secretari internacional del Festival Mundial de Danses Folklòriques, Tomeu Bosch, han anunciat avui en roda de premsa que dit festival tindrà continuïtat l'any 2011.


Grosske ha explicat que les institucions que tradicionalment col'laboren amb aquest esdeveniment han hagut de retirar la seva ajuda degut a la crisi econòmica, però des de l'administració municipal s'ha fet un esforç per a que la situació actual no acabi amb un festival d'una trajectòria tan llarga. Així mateix, Grosske ha assenyalat que a l'edició del 2011 s'aprofitarà la trobada de cultures que el festival representa per donar-li a l'esdeveniment un caire de cooperació i sensibilització de cara a la ciutadania front el creixement de xenofòbia que pareix està creixen arreu d'Europa.


Joana M. Borràs ha ressaltat també que aquest festival és una oportunitat de mostrat la ciutat a una gent que tal vegada d'una altra manera no vendria a Palma. En aquest sentit, ha explicat que segons dades de l'observatori turístic, les persones que visiten Palma se'n van amb una impressió del a ciutat molt millor del que inicialment esperaven, de manera que aquest esdeveniment és una oportunitat molt important de cara a la promoció turística de Ciutat.


Alejandro Aparicio ha explicat que la participació de l'IMFOF a aquest esdeveniment és degut al fet que un dels objectius principals de l'institut municipal, a més d'ajudar en la recerca de feina, és el de la promoció econòmica de la ciutat. En aquest sentit ha destacat que el festival de danses folklòriques representa una generació de llocs de feina directes, però també molts llocs de feina indirectes pel que fa als allotjaments dels participants, la restauració i el petit comerç de Palma. Per aquest motiu, Aparicio ha destacat el valor de que IMFOF i IMTUR aprofitin la seva sinèrgia i treballin de manera conjunta amb aquesta iniciativa o amb altres, com la Palma Film Office, per exemple, en benefici de la ciutat tant a nivell interior com exterior.


Tomeu Bosch, per la seva banda, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que l'Ajuntament de Palma hagi decidit donar suport a aquest esdeveniment, que es celebra a la ciutat des de l'any 1987 i que comporta un atractiu per a la ciutat en temporada baixa. En aquest sentit ha assenyalat també que el festival compta també amb el suport de la Federació d'Hotelers de Mallorca, l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (AVIBA) i de Foment de Turisme. Bosch ha explicat que el festival es troba en fase de promoció i disseny, però que esperen una alta participació, degut que en la seva trajectòria el festival ja ha comptat amb representació de més de 75 països.

L'ajuntament de Palma col.laborarà amb el festival de danses folklòriques

Data darrera modificació: 23 de març de 2023