Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma aprova la contractació de les obres d’un centre d’educació infantil a Son Gibert


29 de febrer de 2024

La Junta de Govern encarrega la construcció d’un carril bici a un tram del camí dels Reis

Palma, 28 de febrer de 2024.- La Junta de Govern celebrada avui ha aprovat la contractació de les obres i de la direcció facultativa per a construir un centre de primer cicle d’educació infantil a la zona de Son Gibert.
El centre, segons ha explicat la portaveu de l’equip de govern, Mercedes Celeste, estarà situat en un solar de 1.985 metres quadrats entre els carrers de l’Eucaliptus i de la Mimosa i el seu pressupost és de 2.786.977 euros. L’edifici tindrà dues plantes i nou aules, una de les quals de suport, amb capacitat per a acollir 110 infants d’entre 0 i 3 anys. També comptarà amb un ascensor, diversos espais de psicomotricitat, dormitoris, canviador, vestidors i bugaderia, entre d’altres. El termini d’execució de l’obra serà de 18 mesos.
Així mateix, durant la reunió d’avui, s’ha aprovat el catàleg de prestacions econòmiques municipals d’urgència social per a l’any 2024. Aquestes ajudes, que són compatibles amb altres prestacions socials, estan dissenyades per a atendre les necessitats bàsiques de persones i famílies i per a atendre les necessitats extraordinàries, puntuals i d’emergència social. Les principals novetats respecte als exercicis anteriors són l’ampliació de l’edat dels beneficiaris de 16 a 18 anys, l’augment de la beca per a centre de dia per a menors fins als 325 euros al mes, entre altres.
També s’ha aprovat l’adjudicació a l’empresa Melchor Mascaró dels treballs per a construir un carril bici al camí dels Reis, en el tram comprès entre les rotondes de Can Valero i Son Serra Parera. Aquest projecte té un termini d’execució de dotze setmanes i un pressupost de 307.903 euros.
Així mateix, s’ha aprovat la pròrroga del programa “Activa’t”, dirigit a majors de 60 anys per a la prevenció de la fragilitat i caigudes d’aquest col·lectiu. Aquest programa el du a terme la Fundació Amés, té un pressupost de 59.782 euros i permetrà la realització de 642 classes en total.
Finalment, s’han aprovat els plecs per a realitzar nou cursos de formació nàutica de quatre especialitats i sis cursos relacionats amb les noves tecnologies a través de PalmaActiva. El pressupost dels primers és de 75.666 euros i el dels segons és de 81.990 euros.

Data darrera modificació: 29 de febrer de 2024