Publicador de continguts


L’Ajuntament crea el Servei d’Innovació i Gestió per a facilitar i accelerar els tràmits urbanístics


13 de febrer de 2024

Palma, 13 de febrer de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa posterior a la reunió de Consell de Gerència d’Urbanisme el nou Servei d’Innovació i Gestió de Dades Urbanístiques, un pas més per a agilitzar les llicències urbanístiques i els tràmits administratius i burocràtics que es generen a Urbanisme.


Com es pot recordar, Urbanisme està desenvolupant i implementant nombroses millores que permeten als usuaris accedir a la informació urbanística que sol·licitin de forma immediata.
El nou Servei d’Innovació i Gestió de Dades Urbanístiques, ha apuntat el tinent de batle, “permet a través de mitjans telemàtics i amb la integració de nous programes informàtics que tots els interessats puguin tenir accés en línia a l’expedient urbanístic que sol·licitin i realitzar les aportacions o modificacions que considerin necessàries”.


Així mateix, aquest nou Servei també té capacitat per a decidir què, quan i com es gestiona tota la informació generada per Gerència, amb l’objectiu d’optimitzar i maximitzar la informació en benefici dels ciutadans, administrar els permisos d’accessos als usuaris de les dades, identificar les problemàtiques puntuals o estructurals que afectin els ciutadans en la seva relació amb l’urbanisme per a solucionar-les immediatament, incrementant així la qualitat del servei que actualment es presta al ciutadà. Finalment, es poden desenvolupar els serveis web i el Visor d’Urbanisme.


Óscar Fidalgo, durant la roda de premsa, també ha informat que s’ha posat en marxa la finestreta única per a professionals. Aquesta finestreta va dirigida fonamentalment als degans dels principals col·legis. La gerència disposarà d’un interlocutor vàlid d’aquests col·legis. A través de la finestreta, els col·legis professionals podran dirigir a l’Ajuntament les seves consultes i altres aclariments que afectin tant els col·legiats com temes relatius a lleis urbanístiques.

Óscar Fidalgo ha deixat clar que totes les iniciatives que s’estan posant en marxa a Urbanisme “tenen com a objectiu que Urbanisme sempre estigui obert als ciutadans, que serveixi de suport a l’usuari evitant totes les treballes administratives possibles i que faciliti tota la informació que permeti a l’usuari no haver d’estar mesos i mesos esperant per a obtenir un permís”.

Data darrera modificació: 14 de febrer de 2024