Publicador de continguts


L’Ajuntament celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per a donar visibilitat al col·lectiu i conscienciar la ciutadania


29 de novembre de 2023

Dia 2 de desembre se celebra una jornada amb activitats al parc de la Riera i el castell de Bellver estarà il·luminat de blau durant el cap de setmana

Palma, 29 de novembre de 2023.- Diumenge que ve, dia 3 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, per a commemorar-lo i donar-li visibilitat, l’Ajuntament de Palma ha organitzat una sèrie d’activitats a través de l’Àrea d’Accessibilitat de la Regidoria d’Infraestructures.

Els dies 2 i 3 de desembre s’il·luminarà el castell de Bellver de blau, que és el color que representa l’accessibilitat universal.

El dissabte, 2 de desembre, se celebrarà una jornada amb diverses activitats al parc de la Riera per a conscienciar la ciutadania de les dificultats que ha d’afrontar aquest col·lectiu en el seu dia a dia i per a reforçar el compromís de l’Ajuntament de Palma per a aconseguir un municipi sense barreres.

Així, entre altres activitats, dissabte que ve està previst instal·lar a la Riera el circuit “Posa’t en el seu lloc” en el qual els ciutadans hauran de superar un recorregut d’obstacles amb un antifaç o amb una cadira de rodes perquè percebin els inconvenients quotidians de les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda.

Al llarg de la jornada, que tindrà lloc entre les 10.00 i les 14.00 hores, es farà una exhibició de bàsquet adaptat amb cadires de rodes a càrrec del club de bàsquet Tramuntana, una classe de zumba inclusiva i un entrenament funcional a càrrec dels monitors de l’activitat “Barridiada” de l’Institut Municipal de l’Esport, IME.

Dins el programa també està prevista la presència d’un mini bus de l’EMT per a realitzar tallers d’accessibilitat on s’explicarà, de manera pràctica i interactiva, com és l’accés per a aquest col·lectiu als autobusos urbans. Finalment, s’instal·laran taules informatives de diverses entitats que formen part de la Taula de l’Accessibilitat de Palma, com són ASPAS, la Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat i ASPROM, entre altres.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de Mercapalma i Quely, que aportaran fruita i galetes als visitants de la jornada.

Data darrera modificació: 1 de desembre de 2023