Publicador de continguts


L’Ajuntament augmenta de 500 a 720 el nombre de taxis diaris entre novembre i febrer per a garantir la demanda dels usuaris


16 d’octubre de 2023

Palma, 16 d’octubre de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, ha avançat que l’Ajuntament de Palma i el sector de l’autotaxi han aconseguit un acord “històric” per a regular aquest servei durant els mesos de tardor i hivern. Com a novetat més significativa, cal subratllar que, entre novembre i febrer, Palma disposarà de 200 taxis més cada dia per a atendre les demandes dels usuaris.

El tinent de batle ha explicat que “l’acord amb el sector d’autotaxi de Palma es pot qualificar d’històric, ja que és la primera vegada que ha estat ratificat per unanimitat de totes les parts”.

Aquest acord, que estarà vigent entre els mesos de novembre i febrer del 2024, preveu, segons ha explicat Toni Deudero, “un notable increment de taxis disponibles, ja que s’augmenta dels 500 diaris que hi ha actualment a 720 vehicles”.

A més, afegeix l’edil de Mobilitat, “també s’ha donat el vistiplau per unanimitat que entre les 20.00 del dia 24 de desembre i les 8.00 hores del dia 25 i entre les mateixes hores dels dies 31 de desembre i 1 de gener del 2024, tots els taxis puguin estar exempts de complir el sistema de torns i de vacances; en aquestes dues dates els taxis podran prestar servei sense restriccions”.

L’edil conclou que tota l’activitat del sector “es monitoritzarà i se’n farà seguiment amb l’objectiu de comprovar que la mesura suposa una millora cap al ciutadà”.

Un altre dels punts en què hi ha hagut acord per unanimitat fa referència a la modificació de les jornades i lliurances dels autotaxis adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s’ha establert que hauran de prestar servei durant quatre jornades, amb una jornada de torn de guàrdia i una altra de lliure de compliment obligat.

En aquest punt, el regidor Toni Deudero ha remarcat que en aquest nou decret s’ha inclòs un llistat públic de llicències de taxis adaptats, així com la capacitat sancionadora i d’inspecció per part de la Policia Local per a garantir la millora del servei cap a l’usuari final”.

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023