Publicador de continguts


L’Ajuntament aprova l’actualització de preus per a construir un casal de barri a Gènova i en desbloqueja la licitació


14 de febrer de 2024

La Junta de Govern aprova els plecs de les escoles esportives municipals per valor de 514.538 euros i dels cursos de natació i fitnes aquàtic per un import de 4,1 milions d’euros

Palma, 14 de febrer de 2023.- La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma ha aprovat l’actualització de preus a la licitació del projecte bàsic i d’execució d’obres per a construir un casal de barri a Gènova a causa de l’increment de preus que han sofert els materials d’obra durant l’any passat.

Aquesta aprovació, que desbloqueja la licitació de l’equipament sociocultural després de diversos exercicis, incrementa l’import del projecte fins als 2.553.697 euros, inclòs l’IVA. A partir d’aquest moment, segons ha comentat la portaveu, Mercedes Celeste, comença el període de licitació “que, si no hi ha cap incidència, pot durar uns dos mesos” i, posteriorment, s’adjudicaran els treballs, la durada dels quals s’estima en dotze mesos. Aquest casal de barri és una històrica reivindicació dels veïns de la zona i és, ha destacat la portaveu, “un altre dels problemes heretats del govern anterior per la seva mala gestió, ja que aquest Casal es porta anunciant des de l’any 2018”.

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat els plecs per a la contractació del servei de les diferents escoles esportives municipals que es realitzaran als pavellons de Son Moix, Germans Escalas i Sant Agustí durant un període de dos anys, que pot ser prorrogat un any més. Aquesta licitació, que té un import de 514.538 euros, està dividida en 13 lots, corresponents a cadascuna de les escoles que es posaran en marxa.

Com a novetat, en aquesta convocatòria s’han incorporat quatre disciplines més de les que hi havia l’any passat, ja que es recupera la de salt de trampolí i s’incorporen les escoles de ciclisme, triatló i ball modern. La resta d’activitats, que repeteixen respecte a l’anterior convocatòria, són atletisme, esgrima, futbol, gimnàstica esportiva, gimnàstica rítmica, judo, karate, taekwondo i natació artística.

Així mateix, s’han aprovat els plecs per a la contractació del servei de cursos de natació i fitnes aquàtic a les nou piscines municipals de Palma (Son Hugo, Son Moix, Rudy Fernández, Xavi Torres, Son Roca, Germans Escales, S’Estel, Antoni Servera i Marga Crespí). La licitació d’aquest servei té un pressupost de 4.180.578 euros i una durada de dos anys, prorrogable un més.

L’activitat, que començarà l’11 d’agost de 2024, està dirigida a tota la ciutadania sense excepció, des de les persones més joves a les més majors, i està previst realitzar 81.172 hores de classes cadascun dels anys que duri el contracte.

Celeste ha destacat que amb aquesta iniciativa es cobreix el 90 per cent de la demanda que existeix a Palma per a aquests cursos, ja que gairebé no hi ha oferta privada, i que l’objectiu és fomentar les pràctiques esportives entre la ciutadania com a font de salut i millora de la qualitat de vida.

La Junta de Govern també ha aprovat la compra de dos furgons d’intervenció per a la Policia Local per valor de 121.000 euros. Els vehicles tindran una garantia de tres anys i la seva adquisició, segons ha destacat la portaveu, respon al compromís de l’equip de Govern de dotar els cossos de seguretat dels mitjans humans i materials que necessitin “per a desenvolupar la seva labor en unes condicions dignes”.

En aquest sentit, ha anunciat un altre dels punts aprovats aquest matí, que és l’autorització per a comprar 700 llicències per a ordinador i 200 per a telèfons mòbils d’ús, actualització i suport tècnic del programa Eurocop per a la Policia Local de Palma per un import de 74.487 euros. Aquesta aplicació és la que usen els agents per a la seva gestió administrativa diària i permet recollir i organitzar les denúncies, queixes i multes, a més de la seva programació. També permet realitzar de manera directa les consultes sobre persones amb la Policia Nacional i sobre vehicles amb la Direcció General de Trànsit.

Data darrera modificació: 14 de febrer de 2024