Publicador de continguts


L'Ajuntament apagarà els llums de Cort i la Catedral a les 22 hores a partir de dilluns per a estalviar energia


5 d’agost de 2022

El castell de Bellver té programació tot l'agost i l'enllumenat s'apagarà a les 0 hores fins al 9 de setembre, que ho farà a les 22 hores

Amb aquesta actuació es vol minvar el consum i estalviar energia tal com marca el Reial decret-llei de mesures de sostenibilitat econòmica

Palma, 5 d'agost de 2022.- L'Ajuntament de Palma apagarà els llums dels edificis emblemàtics de la ciutat d'acord amb el Reial decret-llei de mesures de sostenibilitat econòmica i amb l'objectiu de minvar el consum i estalviar energia.

Així, a partir del dilluns 8 d'agost, l'enllumenat de l'Ajuntament de Palma i el de la Catedral s'apagaran a les 22 hores. El castell de Bellver té concerts gairebé cada dia del mes d'agost i, per aquest motiu, els llums s'apagaran a les 0 hores menys dos dies, que mantindran l'horari habitual fins a les 2.30 hores perquè les actuacions acaben més tard. A partir del 9 de setembre, quan ja hagin acabat els concerts, s'apagaran els llums a les 22 hores a Bellver. Pel que fa a les fonts ornamentals, actualment ja s'apaguen a les 22 hores.

L'Ajuntament de Palma està compromès amb la transició ecològica i el canvi cap a energies més netes. Per aquest motiu, ha apostat pel canvi en l'enllumenat públic per tecnologia led, un fet que ha suposat un estalvi energètic del 40 per cent, xifra que segueix incrementant-se perquè se segueix renovant l'enllumenat. A més, es canviarà l'enllumenat de 27 camps de futbol municipals i EMAYA ha posat en marxa un projecte per a descarbonitzar l'Ajuntament el 2030 i cerca generar i emmagatzemar energia neta per a proveir el 100% del consum de l'Ajuntament i les seves empreses públiques i organismes autònoms.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023