Publicador de continguts


L'Ajuntament aconsegueix aturar una festa que cosificava i comercialitzava les dones


23 de maig de 2023

La publicitat convidava al consum d'alcohol a menors

La coordinació de l'Àrea amb la Policia Local va aconseguir que l'esdeveniment es cancel.làs

Palma, 23 de maig de 2023.- L'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+ de l'Ajuntament de Palma va coordinar divendres passat l'elevació d'una queixa a les àrees de Policia Local i Turisme, Sanitat i Consum denunciant la publicitat feta d'un esdeveniment, tant a la cartelleria física com a les publicacions a les xarxes socials, en la qual es cosificava i comercialitzava les dones com a reclam publicitari per a incitar a anar a l'establiment, entenent les dones com a menors d'edat, ja que en el text de la cartelleria es feia ús del terme "nines". L'esdeveniment s'havia de celebrar el passat divendres dia 19 a una sala de festes del polígon de Son Castelló.

Així mateix, de la publicació se'n deduïa una incitació a menors del consum d'alcohol, amb el reclam "Grupo de 5 niñas, botella gratis". En aquest sentit, la publicitat d'alcohol adreçada específicament a menors d'edat està totalment prohibida, com ho està la venda a menors de devuit anys.

El treball coordinat de les àrees del consistori i la Policia Local, així com la implicació de la societat civil va aconseguir que finalment l'esdeveniment s'anul.làs.

Data darrera modificació: 25 de maig de 2023