Publicador de continguts


L'actriu Lina Mira serà la pregonera de la Festa de l'Estendard


20 de desembre de 2022

L'Àrea de Cultura i Benestar Social, encapçalada pel tinent de batle Antoni Noguera, ha escollit l'actriu Lina Mira com a pregonera de la Festa de l'Estendard d'enguany. Amb aquesta elecció s'ha volgut reconèixer la trajectòria de la intèrpret palmesana, que a més d'actriu és directora d'escena i docent d'art dramàtic.

El pregó que llegirà Mira versarà sobre la "Palma humanista" i serà una expressió de desitjos en què imagina una Palma que defensa l'humanisme i integra el teatre al sistema educatiu, una Palma on els professionals de les arts escèniques floreixen i les persones retornen al centre del sistema. Serà un cant a la importància de la cultura com a eix vertebrador de la ciutat i especialment al valor social que té el teatre.

"Crec, fermament, en el judici d'aquells intel.lectuals i científics que afirmen que mentre la cultura de la competició, de la confrontació, de la guerra marqui el signe dels nostres temps ens serà molt difícil restaurar la filantropeia, la humanitas, com la traduí Ciceró. I que únicament l'humanisme, l'amor a l'ésser humà, podrà dotar de sentit la nostra existència perquè només llavors reintegrarem l'empatia i la compassió, sentiments imprescindibles perquè les persones que formam cada societat, també la palmesana, puguem conviure en pau en aquest món nostre globalitzat i superpoblat", destaca Mira al seu pregó.

Cal destacar que el vestuari de Mira al pregó és una cessió de Koluté, taller prelaboral de Càritas Mallorca, el qual, mitjançant la formació en confecció industrial, dona noves oportunitats a persones en situació d'exclusió social. El nom de la línia pròpia de moda és Koluté Càritas Mallorca.

La Festa de l'Estendard rememora l'entrada a la ciutat de Jaume I durant la conquesta de l'illa de Mallorca. Ha rebut la consideració de FIC per part del Consell de Mallorca i és considerada com una de les festes més antigues d'Europa, ja que se'n té notícia des del segle XIII.

"Tenir de pregonera Lina Mira és posar el teatre en el centre, i més després de la pandèmia, quan les sales s'han buidat. La cultura passa per això, per la importància didàctica del teatre i els seus valors humanistes", ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023