Publicador de continguts


L'Àrea de Cultura presenta la quarta edició del Jazz Festival de Palma


23 de desembre de 2022

Palma, 23 de desembre 2022 - El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras; la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina; el director artístic del Festival, Ferran Pereira, conjuntament amb altres representants, músics i organitzadors han assistit a la roda de premsa de presentació del Jazz Festival de Palma 2023, a Can Oms.

 El Festival, que arribarà a la seva quarta edició, s'iniciarà el pròxim 2 de febrer i s'estendrà fins al dia 19 del mateix mes.

Les actuacions principals  tindran lloc al Teatre Xesc Forteza, com és el cas de Yass Ahmed, que hi actuarà el divendres 10. Aquesta trompetista, compositora i productora, va obtenir amb el seu àlbum La Sabotuse (Naim Records, 2017) el Premi Àlbum de Jazz de l'Any de la revista The Wire i va aconseguir atenció més enllà del món del jazz, cosa no massa freqüent al món de la música.El dissabte següent arribarà el torn d'All-Woman Jazz Band, concert protagonitzat per sis dones. 

El dissabte serà el torn del baixista basc Víctor de Diego, que el diumenge tancarà el primer cap de setmana del Festival de Jazz al teatre Xesc Forteza.

La següent setmana tindran llocs diferents jam sessions els dies laborables, fins al concert del reconegut compositor i intèrpret Carlos Sarduy, el dijous 16. L'endemà arriba Eli Degibri, un concert reprogramat del Festival de l'any passat, Premi Landaua al jazz performance.

El darrer cap de setmana actuaran Gillespie Big Band i Berta Moreno & Afro Soul Project, el dissabte 18 i el diumenge 19, respectivament.

Noguera ha explicat que el Jazz Festival de Palma és una magnífica oportunitat per a gaudir d'un cartell de primer ordre d'aquest estil musical a la nostra ciutat. El tinent de batle de Cultura també s'ha referit a "la voluntat de l'Àrea d'acostar a la ciutadania la música de jazz mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat". 

En aquest sentit, el Festival oferirà tota una oferta complementària que arribarà als barris i que es presentarà sencera aquest gener.

El recuperat Festival, que havia caigut del cartell cultural palmesà durant 20 anys , va reeixir a partir de la iniciativa de l'Àrea de Cultura encapçaladada per Noguera. Tres anys després el Festival torna a consolidar-se com un referent musical a la nostra ciutat. En paraules del mateix tinent de batle, "no es tractava, tan sols, de recuperar el Festival, sinó d'apropar-lo a la ciutadania i a altres espais". 

"La música dels grups de jazz ha arribat als barris de Palma, s'ha fet una feina per a donar-la a conèixer. Aquesta tercera edició del Jazz Festival de Palma torna a fer una aposta per dur a la nostra ciutat un ampli ventall dels diferents estils jazzístics amb referents estatals i internacionals", ha explicat Noguera.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023