Publicador de continguts


L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat inicia la rehabilitació de l'ascensor de la plaça Major


27 de març de 2023

Pastor: "Aquesta actuació és una prioritat i per això invertim 80.577 euros en unes obres que milloren l'accessibilitat a un punt neuràlgic de la ciutat"

Palma, 24 de març de 2023.- L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha iniciat aquesta setmana les tasques prèvies que permetran renovar per complet l'ascensor que comunica la plaça Major i la Rambla, i que fins ara havia patit problemes per contínues reparacions.

Així, a través del contracte de manteniment, renovació i reposició d'ascensors i aparells elevadors a edificis municipals, que s'adjudicà per Junta de Govern a l'empresa Baleares de Ascensores SL, s'han iniciat les tasques de senyalització per a poder desmuntar l'ascensor i netejar tot el fossat existent. Aquestes feines es perllongaran fins al mes d'abril i la previsió és que a partir del mes de maig i fins al mes de juny es pugui haver instal.lat per complet la nova maquinària, que evitarà les contínues reparacions que s'havien hagut de fer en aquesta instal.lació fins ara.

La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, explica que aquesta actuació és una prioritat per a la seva Àrea. "Invertim 80.577 euros a renovar per complet un ascensor que permet millorar la comunicació entre la Rambla i la plaça Major i fa que aquest punt neuràlgic de Palma sigui accessible", ha explicat.

Fases de la intervenció que comença ara

En concret, les tasques que s'han de realitzar són el desmuntatge de l'ascensor i la neteja i desinfecció del fossat, l'adaptació dels suports del forat de l'ascensor, el muntatge de la part mecànica i elèctrica, l'adaptació del forat pel que fa a ventilació i tancament de portes i la posada a punt i inspecció tècnica final, a més de la tramitació que correspon a aquest tipus d'instal.lacions. En total, la inversió per a executar tot aquest seguit d'actuacions suma 80.577 euros.

Aquesta actuació permetrà millorar l'accessibilitat d'aquest entorn, que comunica la Rambla amb la plaça Major.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023