Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés: “La Platja de Palma ha dit ‘ja n’hi ha prou’ a totes aquelles actituds que van en detriment de la convivència pacífica i en contra de residents i turistes”


5 de març de 2024

El batle de Palma trasllada durant la ITB de Berlín el missatge que la nova Ordenança cívica serà incisiva amb aquells que no respectin la convivència, els residents i l’entorn

Palma, 5 de març de 2024.- Jaime Martínez Llabrés ha presentat avui a la ITB, la fira de turisme de Berlín, l’estratègia de l’equip de govern municipal per a projectar la Platja de Palma com una de les destinacions de referència cada mes de l’any, una destinació lligada a la qualitat de l’oferta i dels serveis i on ja es treballa perquè cultura, esport i medi ambient juguin un paper determinant en el seu reposicionament.

El batle ha posat èmfasi en “l’aposta de la iniciativa privada per a l’impuls de l’oferta d’allotjament de més categoria, una restauració de més nivell i noves propostes comercials i d’oci”.

Paral·lelament a l’esforç realitzat pel sector empresarial a la zona, “des de l’Ajuntament de Palma tenim molt clar que aquest ha d’anar acompanyat d’inversió pública, i d’una millora dels serveis i les infraestructures, cosa en què ja s’està treballant”, ha indicat el primer regidor de Cort.

En aquesta mateixa línia, Martínez Llabrés ha recordat la intenció d’aconseguir que el Govern d’Espanya creï un Comissionat per a la Rehabilitació de les Zones Turístiques Madures, del qual Platja de Palma sigui projecte pilot, decisió que, segons ha remarcat, “permetria més inversions i avançar més ràpidament cap a l’excel·lència”.

En aquest context, Jaime Martínez ha traslladat “la necessitat de posar en marxa mesures plausibles i efectives per a resoldre els problemes derivats de les conductes incíviques que es produeixen temporada rere temporada a la zona”.

El batle ha incidit en el fet que “la Platja de Palma ha dit ‘prou’ a totes aquelles actituds que van en detriment de la convivència pacífica i en contra de residents i turistes. Ha arribat el moment d’abordar amb rigor i determinació una qüestió crucial per al present i el futur de la zona i que forma part de les reivindicacions que comerciants, empresaris, associacions i el conjunt del teixit productiu i ciutadà de la Platja de Palma han estat formulant al llarg d’aquests darrers anys”.

El president de la corporació ha anunciat més seguretat i una nova Ordenança cívica amb sancions més dures per a aturar els comportaments incívics. Segons ha afirmat, l’Ajuntament “ha estat treballant durant els darrers mesos en aquesta normativa per tal d’endurir les sancions a les conductes contràries a la convivència que es considerin especialment greus. La multa per a aquests delictes pot arribar fins als tres mil euros”.

La nova Ordenança posa el focus en els problemes que afecten i preocupen el sector turístic de la Platja de Palma: consum d’alcohol, concentracions que alterin la convivència, conductes vandàliques, contaminació acústica i venda ambulant, entre altres situacions.

El batle ha mantingut diverses reunions al llarg de la jornada amb diferents mitjans de comunicació alemanys per a traslladar el missatge que “la Platja de Palma és una destinació hospitalària, oberta a tothom; així ha estat des dels seus inicis i així ha de continuar sent, però amb un missatge clar, que és el respecte per als residents, la destinació i l’entorn”.

Martínez Llabrés i la resta de la delegació de l’Ajuntament de Palma present a la ITB mantindran demà dimecres reunions amb diversos operadors turístics i presentaran, juntament amb el Consell de Mallorca, la campanya promocional a favor del turisme responsable.

Data darrera modificació: 6 de març de 2024