Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés visita una taula informativa sobre la instal·lació de 31 contenidors per a residus orgànics al centre de Palma i carrers adjacents


11 de març de 2024

Aquest nou model de recollida selectiva permetrà retirar 37,2 tones de material reciclable a l’any

Palma, 11 de març de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha visitat a la plaça de Cort una de les taules informatives que s’estan instal·lant durant el febrer i el març al centre del municipi i carrers adjacents, per a explicar a la ciutadania el nou model de recollida de residus orgànics que es posarà en marxa amb la instal·lació de 31 contenidors bilaterals específics de 2.200 litres de capacitat.
Aquesta iniciativa d’EMAYA té l’objectiu d’informar de la instal·lació d’aquests contenidors, tant al centre com a carrers com el passeig de Mallorca, l’avinguda de l’Argentina i carrer del Comte de Barcelona, i que seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. A les taules, així mateix, s’estan lliurant a la ciutadania fullets informatius, poals per a matèria orgànica i bosses de reciclatge.
Aquesta iniciativa, que dotarà de recollida selectiva orgànica una àrea amb 10.244 habitatges i 30.700 habitants, inclourà un sistema d’identificació i control d’obertura que permetrà a l’empresa municipal conèixer l’ús que es fa del servei i, al mateix temps, planificar un sistema tarifari, de cara al futur, que s’ajusti als nivells de reciclatge de cada ciutadà bonificant les bones pràctiques, l’anomenada tarifa justa.
Tenint en compte la distribució, està previst que cadascun dels 31 contenidors sigui usat per una mitjana de 341 veïns cada dia i que amb aquest nou model es recullin 37,2 tones a l’any de matèria orgànica, la qual cosa equival a una mitjana de 6,4 litres per persona i dia.
Els informadors d’EMAYA han comentat al batle que l’objectiu de la iniciativa és fomentar la recollida selectiva als diferents barris i que aquest model és el més respectuós amb el medi ambient.

Data darrera modificació: 11 de març de 2024