Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés: “L’Ajuntament serà molt àgil perquè el projecte de Son Busquets sigui una realitat com més aviat millor”


13 de març de 2024

El batle reitera, després de la signatura del protocol de col·laboració amb la directora general de SEPES, que les actuacions que es duran a terme a l’antic quarter seran consensuades amb les associacions veïnals i sectorials

Palma, 13 de març de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, i la directora general de SEPES, Leire Iglesias, han signat aquest matí el Protocol que estableix les bases generals de col·laboració i cooperació encaminades a impulsar la promoció d’habitatges per a destinar-los majoritàriament al lloguer assequible o social als terrenys de l’antiga caserna d’artilleria de Son Busquets.

Després de la signatura, Martínez ha expressat la voluntat de l’Ajuntament “de ser molt àgil una vegada que es constitueixi la comissió mixta integrada per dos tècnics del consistori i dos de la societat estatal per a consensuar un pla especial que permeti la posada en marxa del projecte de Son Busquets al més aviat possible”.

Martínez ha destacat que el que és realment important és que “finalment, s’ha signat un protocol d’intencions després de nou mesos de reclamar la signatura d’un document que formalitzi el desenvolupament de Son Busquets. A partir d’aquí, es constituirà una comissió mixta entre SEPES i l’Ajuntament per a consensuar en quina línia ha d’elaborar-se aquest pla especial”.

En línia amb el que ve reclamant des del mes de juny, a més del Protocol d’intencions rubricat avui, el batle ha insistit en la necessitat de signar un conveni que defineixi els detalls del projecte, com ara el nombre d’habitatges de cada tipologia que ha de construir-se.

El primer edil ha assegurat que “a partir d’ara, són els tècnics els qui han de treballar per a concretar les actuacions que han de desenvolupar-se a Son Busquets amb la necessària col·laboració de les associacions veïnals i sectorials, perquè aquest espai sigui el que decideixi Palma, els veïnats i l’Ajuntament de manera consensuada amb SEPES, que és el propietari dels terrenys i el que ha d’impulsar el pla especial”.

En aquest sentit, ha manifestat que Son Busquets ha de convertir-se en una solució per a dotar d’equipaments la zona i els barris adjacents. El batle ha reiterat la necessitat que la comissió mixta “sigui molt àgil per a consensuar un document i que el pla especial pugui començar a tramitar-se al més aviat possible”.

Data darrera modificació: 13 de març de 2024