Publicador de continguts


Jaime Martínez Llabrés anuncia a la ITB de Berlín la posada en marxa d’un pla global d’actuació per a reposicionar la Platja de Palma amb més de 21 milions d’euros d’inversió


4 / de març / 2025

La zona comptarà aquesta temporada amb un pla de xoc de seguretat amb un important desplegament de mitjans

Palma, 4 de març de 2025.- Jaime Martínez Llabrés ha traslladat avui a la ITB de Berlín l’estratègia en la qual treballa l’equip de govern municipal per a projectar la Platja de Palma com un dels destins de referència, lligat a la qualitat de l’oferta i dels serveis.
En aquest sentit, el batle ha explicat les principals línies d'un ampli pla d'actuació, per al qual es preveuen inversions de més de 21 milions d'euros per a 2025/26, i en el qual juguen un paper determinant la sostenibilitat i el medi ambient, la millora i nova dotació d'equipaments, la mobilitat, així com un pla de xoc en matèria de seguretat que ja estarà operatiu aquesta temporada.

Martínez Llabrés ha emmarcat aquest conjunt d’actuacions en la necessitat de reposicionar aquesta zona turística madura i escometre les inversions necessàries per a la millora dels serveis i infraestructures, alhora que es continua amb la reconversió de l’oferta d’allotjament, de restauració i d’oci.
El primer regidor de Cort ha recordat la intenció d’aconseguir que el Govern d’Espanya creï un Comissionat per a la Rehabilitació de les Zones Turístiques Madures, del qual la Platja de Palma sigui projecte pilot, una decisió que “permetria més inversions i avançar més ràpidament cap a l’excel·lència”.
No obstant això, ha lamentat que la secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez, a la qual ha traslladat la petició, no hagi mostrat gens d’interès a impulsar el dit Comissionat.
Davant aquesta tessitura, Martínez Llabrés ha recordat que ja l’any 2004 es va iniciar un “masterplan de reconversió de la Platja de Palma, que va ser detingut pel Pacte”, i posteriorment, “el 2012, amb l’aprovació de la Llei de turisme, es va facilitar la inversió i la reconversió de part de l’oferta hotelera de la Platja de Palma, però el 2015 també va quedar paralitzat amb el canvi de govern”.
“Desgraciadament, després de 20 anys hem de tornar a parlar de la reconversió i reposicionament de la Platja de Palma; però som aquí per a seguir aquell projecte que vàrem començar el 2004 i que vàrem seguir el 2012”, ha incidit el batle. D’aquí la imperiosa necessitat d’abordar la imprescindible transformació de la zona, amb inversions reals i un pla d’actuacions del qual Martínez Llabrés ha esbossat les principals línies, a l’espera d’una presentació més detallada que tindrà lloc les pròximes setmanes.
En primer lloc, ha fet referència a actuacions de millora mediambiental de diferents zones, que es materialitzaran en la modernització i valorització del passeig per als vianants de la primera línia, que s’unirà, per connectors ambientals, corredors paisatgístics i eixos cívics, a una senda paisatgística posterior que limitarà amb el sòl rústic, creant una xarxa que atorgui cohesió al conjunt. També es preveu la reconversió del Dino Golf en un gran pulmó verd per a la zona i la renaturalització de la plaça de les Meravelles. De la mateixa manera, està prevista la preservació i recuperació del medi natural al Carnatge.
En l’apartat de mobilitat es projecten nous aparcaments, entre els quals un en superfície a les Meravelles; l’ampliació de la xarxa d’estacions de BiciPalma, així com la millora de la connectivitat que proporcionarà la nova línia de tren Palma-Llucmajor, amb parades a enclavaments significatius de la Platja de Palma.
El pla d’actuacions preveu també la dotació d’equipaments esportius i culturals.
Paral·lelament a aquestes actuacions, està prevista la posada en marxa de mesures enfocades a la millora i modernització dels establiments d’allotjament i de l’oferta complementària, a través de plans de modernització i de qualitat.
En aquesta línia, el batle ha assenyalat que al 25% de les places turístiques que en el seu moment no varen poder optar a la reconversió, se’ls obrirà la possibilitat que augmentin en qualitat, “com es va fer amb l’altre 75%”.
“Necessitam caminar tots junts en la mateixa direcció, sector públic, d’allotjament, d’oferta complementària i d’oci”.
Martínez Llabrés també ha destacat l’aposta per la seguretat a la Platja de Palma, que es tradueix en un pla de xoc que implica un important increment d’efectius i de mitjans materials, que ja estaran operatius aquesta temporada, alhora que ha recordat la pròxima entrada en vigor de l’Ordenança cívica, que té una finalitat clara que no és altra que garantir la convivència entre residents i turistes, donant resposta a les reivindicacions que comerciants, empresaris, associacions i el conjunt del teixit productiu i ciutadà de la Platja de Palma han estat formulant al llarg d’aquests últims anys.
Segons ha indicat el batle, la prioritat és la posada en marxa d’aquest conjunt d’actuacions amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels residents i recuperar la marca de qualitat que sempre ha caracteritzat la Platja de Palma a tot el món, i especialment davant els principals mercats emissors.
Des d’aquest punt de vista, el batle ha insistit que les administracions públiques han d’impulsar aquest procés de transformació, de la mà de les empreses i el teixit productiu.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 5 de març de 2025