Publicador de continguts


Infraestructures trasllada el carril bici del camí dels Reis de la vorera a la calçada


16 d’octubre de 2023

L’actuació, que incrementarà la seguretat dels vianants a la zona, té un pressupost de 334.000 euros i estarà conclosa la segona quinzena de novembre

Palma, 16 d’octubre de 2023.- La tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, i el coordinador de l’Àrea, Joan Josep Lemm, han visitat les obres que s’estan realitzant al camí dels Reis per a eliminar el carril bici de la vorera i traslladar-lo a la calçada.

Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 334.000 euros més IVA, seran executats per l’empresa Melchor Mascaró en un termini d’entre sis i set setmanes. La intervenció va començar el passat 2 d’octubre i està previst que conclogui la segona quinzena de novembre. S’ha programat d’aquesta manera perquè afecti el menys possible els partits que ha de disputar el RCD Mallorca al seu estadi.

Fins ara el traçat del carril bici feia que la vorera no complís les condicions d’accessibilitat per als vianants. A més, en alguns punts de la via les arrels de l’arbratge havien aixecat el paviment i dificultaven el trànsit per als vianants.

Per a això, des d’Infraestructures, es renovarà tot el paviment del carrer i es traslladarà el carril bici a la calçada, dotant de més espai els vianants i evitant les interferències amb els vehicles de mobilitat personal.

El tram nou a executar abasta el camí dels Reis des de la rotonda del camí de la Vileta fins a la rotonda de Can Valero, la qual cosa suposa el trasllat de 650 metres lineals de carril bici a la calçada i la renovació de 2.350 metres quadrats de vorera, que tindrà un ample de 3,5 metres.

Així mateix està previst instal·lar dos nous passos de vianants al camí dels Reis, ja que actualment no n’hi ha cap. Aquests passos de vianants comptaran amb semàfors per a augmentar la seguretat i se situaran al costat de l’entrada de l’aparcament obert de l’estadi de Son Moix i a l’encreuament amb el carrer de Josep Estela.

Aquesta actuació posa de manifest l’interès de l’equip de govern per a fomentar la convivència entre els vehicles de mobilitat personal i els vianants. En aquest sentit, la tinenta de batle d’Infraestructures ha destacat que Cort “farà tot el que sigui necessari per a garantir la seguretat dels ciutadans i afavorir la coexistència pacífica entre persones i vehicles. Amb aquestes obres, a més, complim amb la normativa d’accessibilitat en una zona molt concorreguda”.

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023