Publicador de continguts


Inaugurada l’exposició “Miró 1983” a la Fundació Miró Mallorca


21 de març de 2024

La mostra ha estat comissariada per Enrique Juncosa i recull 140 creacions de l’artista

Palma, 21 de març de 2024.- La Fundació Miró Mallorca ha acollit la inauguració de l’exposició “Miró 1983”, al llarg d’un acte que ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens; el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, i el comissari de la mostra, Enrique Juncosa, acompanyats de personal de la Fundació i del coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta.

“Miró 1983” recull 140 creacions de Joan Miró, pertanyents a un ampli ventall de modalitats artístiques, des de la pintura a l’escultura, fins als dibuixos, els gravats, els llibres il·lustrats i les ceràmiques.

Fonamentalment, es tracta d’obres representatives de la col·lecció que Miró i la seva esposa, Pilar Juncosa, varen cedir a la Fundació a través d’una escriptura de donació formalitzada el mes de març de 1981, una mica més de dos anys abans de la mort de l’artista, que es va produir el dia de Nadal de 1983.

Aquest fons museogràfic està integrat per unes 2.500 obres que, en la major part, es troben inacabades i que foren realitzades per Miró a partir de la dècada dels anys 70.

 

Data darrera modificació: 22 de març de 2024