Publicador de continguts


Flassaders es converteix en un dels eixos centrals de les activitats lligades al Dia Internacional de les Dones


4 de març de 2024

L’Ajuntament de Palma participa, juntament amb el Govern i el Consell de Mallorca, en la programació conjunta que ha estat presentada aquest dilluns a la seu de la Conselleria de Famílies i Benestar Social

Palma, 04 de març de 2024.- L’Ajuntament de Palma participa activament en la celebració del Dia Internacional de les Dones, que es commemora aquest pròxim 8 de març. En aquest sentit, les dependències de Flassaders acolliran una part substancial de les activitats que formen part del programa conjunt organitzat pel Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), el Consell de Mallorca i el consistori.

El calendari previst per a aquest 8M ha estat presentat aquest dilluns, en el transcurs d’una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la segona tinenta de batle i regidora de Participació Ciutadana de Cort, Lourdes Roca, i que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria de Famílies i Benestar Social del Govern.

També han assistit a la convocatòria informativa la titular d’aquest departament, Catalina Cirer; el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Toni Fuster; la directora de l’IBDONA, Cati Salom, i la directora insular de Famílies, Maria Garrido.

D’aquesta manera, Flassaders serà la seu aquests dies de diferents iniciatives, totes relacionades amb la celebració del 8M, que enguany es du endavant amb el lema “Per les dones grans, per les grans dones”.

Precisament, sota la dita denominació, aquest dijous, de les 9 a les 14 hores, es desenvoluparà una jornada de sensibilització organitzada per l’IBDONA sobre l’envelliment femení des del punt de vista de la perspectiva de gènere.

Aquesta proposta va adreçada als professionals que es trobin interessats a aprofundir els seus coneixements sobre aquest àmbit. Els participants han de formalitzar la corresponent preinscripció. Aquest dimarts, 5 de març, és el darrer dia per a fer-ho.

El capvespre del mateix dia, de les 19 a les 20.30 hores, l’actriu i cantant Glòria Ribera pronunciarà la conferència-concert “Històries de cupletistes”, orientada a reivindicar la vida i l’obra de les estrelles mediàtiques de la cançó a principis del segle XX.

El dissabte, a les 11 del matí, la cita serà amb l’activitat de contacontes impulsada per la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB), mentre que, a les 19 hores, la companyia Mariantònia Oliver representarà l’espectacle de dansa Las muchas, al Teatre Municipal Mar i Terra, amb entrada gratuïta.

Amb vista a la pròxima setmana, la dansa serà novament la protagonista a través de la mostra “Seqüències i microrelats per la igualtat”, que anirà a càrrec de persones usuàries dels tallers de Salut i Benestar i Gent Gran del Servei de Dinamització de Flassaders.

El mateix dia, però a les 18 hores, el torn serà per a la quinzena edició de la Trobada de Dones Migrades, organitzada per la Federació d’Associacions d’Estrangers (FAE), entitat que també s’ha situat al capdavant de la Trobada de Dones Afrodescendents, prevista per a divendres, igualment a les 18 hores.

El programa lligat al Dia Internacional de les Dones prosseguirà al llarg de la tercera setmana de març amb la conferència titulada “La igualtat, feina de tots”, a càrrec de l’associació “Homes per la Igualtat”.

D’altra banda, cal destacar que, del 7 al 21 de març, Flassaders acollirà la mostra de la fotògrafa i artista visual Sílvia Prió “Les àvies”, un projecte fotogràfic i audiovisual de mediació artística entre adolescents i joves i les seves padrines, que aporten imatges o objectes de quan eren petites.
Al marge de les activitats que tindran com epicentre les instal·lacions de Flassaders, la Policia Local de Palma oferirà tallers sobre autoprotecció per a dones supervivents de violència masclista.

Aquesta proposta, que és de caràcter restringit pel que fa a la seva participació, es du a terme des d’aquest dilluns, 4 de març, i fins al pròxim dia 7.

Finalment, el dissabte 9 de març, l’Institut Municipal de l’Esport (IME) coorganitza, juntament amb la Federació Balear de Piragüisme, el Trofeu Palmadona d’aquesta modalitat esportiva. La jornada tindrà lloc al parc de la Mar, a partir de les 10 del matí.

Data darrera modificació: 5 de març de 2024