Publicador de continguts


Èxit rotund en l’acte d’encesa dels llums de Nadal i espectacles a Palma


24 de novembre de 2023

Palma, 24 de novembre de 2023.- L’Ajuntament de Palma ha donat el tret de sortida amb un gran èxit de participació als esdeveniments nadalencs amb l’acte d’encesa dels llums de Nadal, titulat “L’arribada de la llum”, que va tenir lloc ahir horabaixa, a les 20.00 hores a la plaça de la Reina, amb una gran acollida i participació per part dels ciutadans. Més de 20.000 persones varen assistir a l’acte, liderat pel batle, Jaime Martínez Llabrés, i organitzat per les diferents àrees del consistori.

L’acte central, celebrat a la plaça de la Reina, ha comptat amb una sèrie d’actuacions i espectacles en diferents ubicacions de Palma, destacant tres cercaviles amb més de 70 artistes, entre gegants, acròbates, malabaristes, cavalls i dracs de llum. Aquestes cercaviles varen sortir des de la Feixina, la plaça del Rei Joan Carles I i la plaça de Cort, i es fusionaren finalment a la plaça de la Reina, on ja s’havia iniciat un espectacle a les 19.00 hores.

En aquesta edició, l’encesa simbòlica dels llums va estar a càrrec de la Fundació Monti-sion Solidària, una entitat social que ofereix ajuda integral a les persones, des de suport psicològic i assessorament jurídic fins a l’entrega d’aliments, joguines o roba a famílies necessitades.

Jaime Martínez ha destacat que “tot l’espectacle es va planificar per a garantir una agradable experiència per a tota la família”, subratllant la coordinació entre diverses àrees de l’Ajuntament per a fer de les festes de Nadal un moment especial i inoblidable per als habitants de Palma.

L’Àrea d’Infraestructures ha instal·lat des de fa diverses setmanes més de 400 quilòmetres de garlandes i 3.026 muntatges lluminosos als arbres i carrers del municipi. Aquest desplegament inclou ornaments penjants, banderoles a fanals, carpes i arcs transitables, així com arbres i decoracions gegants en diverses ubicacions de la ciutat.

El dispositiu d’il·luminació a Palma, que romandrà fins després de les festes de Sant Sebastià, incorpora enguany la il·luminació de nous carrers i localitzacions del municipi, ampliant l’atmosfera festiva a diferents àrees sol·licitades pels veïns.

“Aquest equip de govern escolta els palmesans i ja, aquest any, hem posat llums en alguns dels barris on ens els havien reclamat. El nostre objectiu és continuar atenent les seves peticions i, a poc a poc, incrementar el nombre de carrers il·luminats i crear a les festes una atmosfera màgica de què tots puguem gaudir”, va remarcar el batle.

El pressupost total per a l’espectacle d’encesa i els treballs d’instal·lació i inspecció de la il·luminació nadalenca a tot el municipi ascendeix a 1,23 milions d’euros. Enguany s’ha incrementat el pressupost en més de 100.000 euros respecte a l’any anterior per a ampliar el nombre de muntatges i reemplaçar material obsolet.

Data darrera modificació: 1 de desembre de 2023