Publicador de continguts


EMAYA i l'Àrea d'Infraestructures asfalten el carrer de Sant Ramon Nonat, de la Platja de Palma


10 de març de 2023

EMAYA i l'Àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma finalitzaran avui les tasques d'asfaltat complet del carrer de Sant Ramon Nonat, a la Platja de Palma. Aquesta actuació conjunta permet la renovació completa del paviment del carrer, més enllà de la zona afectada per les obres per la renovació de conduccions.

Així mateix, ahir EMAYA va pavimentar també els carrers de la Mar d'Aral i de les Parcel.les. L'asfaltat dels carrers afectats per aquesta obra finalitzarà el pròxim dimecres dia 15 de març, quan ja quedaran completades les pavimentacions a les avingudes de Fra Joan Llabrés i d'Amèrica, carrers de Trasimè i del Llaüt i camí de Ca na Gabriela.

L'asfaltat d'aquests carrers es realitza una vegada EMAYA va completar la setmana passada les obres de renovació de les conduccions d'impulsió d'aigües residuals des de les estacions d'impulsió 4 i 5 de l'Arenal, fins al col.lector general que les condueix a la depuradora de Sant Jordi, l'EDAR 1.

Aquest projecte ha suposat una inversió d'1.496.430 euros i forma part del conjunt de quatre projectes que conformen el Pla de renovació i millora de les infraestructures de sanejament de la Platja de Palma. En total es realitza una inversió de quasi de 9 milions d'euros (8.877.322 €), procedents del cànon de sanejament, gràcies al protocol acordat entre la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament de Palma.

L'objectiu del Pla és la construcció de noves estacions d'impulsió i conduccions d'aigües residuals, per tal de renovar les existents, construïdes els anys 70, i així prevenir que en el futur es produeixin vessaments d'aigües residuals a la mar per manca de capacitat de la xarxa.

Els altres tres projectes del Pla de renovació del sanejament de la Platja de Palma són els de la Nova EI del Clot d'en Bernadet i conducció a l'EI 2, la renovació de les conduccions d'impulsió de l'EI 2 a la nova EI de la Ribera i la nova EI de la Ribera i conducció a l'EDAR 1.

El projecte de major envergadura, l'EI de la Ribera i nova conducció fins a l'EDAR 1 (la canalització més llarga de totes les que conformen aquests projectes del Pla de sanejament) finalitzarà la pròxima primavera de 2024; els tres projectes que finalitzen aquesta primavera aniran entrant en funcionament de forma progressiva.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023