Publicador de continguts


Els usuaris de Bicipalma ja s'han triplicat i el nou servei arriba a 6.340 persones


24 de febrer de 2023

Des del passat mes de gener es rep una mitjana de cent sol.licituds d'alta cada dia i el nombre de trajectes diaris arriba als 1.446

Dalmau: "Les xifres rècord ens donen empenta i demostren l'acceptació que té un servei que és una alternativa real, segura i àgil que cada vegada té més presència als barris de Ciutat"

Palma, 24 de febrer de 2023.- El nombre d'usuaris de Bicipalma ja ha arribat a les 6.340 persones. Aquest volum d'usuaris suposa haver incrementat en un 201% el nombre de persones que fan servir el servei de bicicleta pública respecte a les darreres xifres de novembre de 2022, quan es va interrompre l'antic servei.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, i el gerent de l'SMAP, Pedro Manera, han donat a conèixer aquestes xifres, que reflecteixen l'abans i el després que està suposant per al servei de bicicleta pública la implantació del nou sistema.

En aquest sentit Dalmau ha valorat les xifres "rècord" d'usuaris i trajectes assolits en aquests mesos. "Volem transmetre aquest optimisme i aquesta empenta que ens dona el moment en què estam i que demostra l'acceptació que té Bicipalma com alternativa real, segura i àgil i que cada vegada té major presència als barris de ciutat", ha dit, i ha recordat que actualment funciona un 60% de la flota de bicicletes i que durant els pròxims mesos s'arribarà a les 85 estacions instal.lades.

A més del nombre d'usuaris, també s'han multiplicat el nombre de trajectes que es realitzen diàriament. Així, aquesta mateixa setmana s'ha assolit la xifra de 1.446 trajectes fets en un dia, una xifra que ha experimentat un creixement progressiu des de principi de gener, quan es feien uns 400 desplaçaments diaris.

Pel que fa al volum d'altes al nou servei, que es tramiten emplenant prèviament un formulari al web https://www.bicipalma.com/es/palma/ i posteriorment activant l'app mitjançant un PIN que s'envia al correu electrònic, des del passat mes de gener a Bicipalma es rep una mitjana d'uns cent formularis emplenats, que posteriorment es converteixen en nous usuaris d'alta.

El nombre total d'usuaris màxim amb l'antiga Bicipalma fou de 3.616 persones, l'any 2019. Posteriorment, aquesta xifra va anar davallant de forma progressiva fins als 2.102 usuaris de mitjana l'any 2022.

Un total de 51 estacions operatives

Pel que fa a les noves estacions, Bicipalma es continua estenent com una taca d'oli a les barriades de Palma i actualment ja compta amb 51 estacions operatives, una xifra que suposa haver incrementat fins a 14 estacions des que el nou servei es posà en marxa, dia 29 de desembre.

Durant les darreres setmanes s'han incorporat a la xarxa de Bicipalma les estacions situades a les següents ubicacions:

 • Carrer del Prevere Rafael Barrera
 • Carrer de Tomàs de Villanueva Cortès
 • Camí de Son Rapinya
 • Mirador del Terreno
 • Carrer del Marquès de la Sénia
 • Pasqual Ribot-Son Pisà
 • Salvador Dalí-Francesc Martí i Mora
 • Cal Capiscol
 • Carrer del General Ricardo Ortega
 • Portopí
 • Pasqual Ribot-Son Cotoner

El calendari d'ampliació de Bicipalma preveu que les noves estacions estiguin operatives al llarg d'aquesta primavera i arribar a les 85 estacions que s'han planificat.

L'ampliació de Bicipalma, que entrà en funcionament amb un sistema completament renovat el passat 29 de desembre, permet que el servei de bicicleta pública arribi a 20 barriades més de Palma i incorpori un total de 930 bicicletes noves, de les quals 270 són elèctriques i 660 mecàniques.

El projecte de la nova Bicipalma ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència. Fou adjudicat a l'empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Objectius de la UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Enllaç per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

. Tota la informació: https://www.bicipalma.com/

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023