Publicador de continguts


Els sons de la música antiga tornen a Palma amb la XXIII edició del Festival


2 / d’octubre / 2020

El Cicle de Música Antiga, organitzat per l'Àrea de Cultura, se celebrarà entre el 9 d'octubre i el 7 de novembre i comptarà amb un total de 5 concerts gratuïts a diferents esglésies de Palma

Palma, 2 d'octubre de 2020.- Palma acollirà del 9 d'octubre al 7 de novembre el XXIII Festival de Música Antiga, que organitza l'Àrea de Cultura i que enguany comptarà amb cinc concerts a diferents esglésies de la ciutat, dos dels quals seran a Sant Jordi i la Real. El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, i el director de SimfoVents Palma, Francisco Valero-Terribas, acompanyats d'alguns dels components d'Ars Musicae, han desvelat avui el programa.

El Cicle té com a principal objectiu mesclar el patrimoni historicoartístic de les esglésies de Palma, que formen part del patrimoni cultural de Ciutat, amb el patrimoni musical dels segles XIII al XVIII. Els músics que participen en el Cicle interpreten peces antigues que recuperen per a l'ocasió, i molts utilitzen instruments musicals originals de l'època. Enguany el programa comptarà amb música de Beethoven, Bach, danses cortesanes del Renaixement i del Barroc, música de la península Ibèrica del segle XVI o una comèdia de Molière i Jean-Baptiste Lully (s. XVII), interpretades per músics com Jaume Compte i Guillermo Femenias, Lina Tur o col.lectius com Solnegre i Ars Musicae.

A més, seguint un dels principals objectius de la Regidoria de Cultura, el Cicle arribarà amb dos concerts a les esglésies de Sant Jordi i la Real. Segons el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, "seguim descentralitzant el Cicle perquè volem promoure que el públic conegui o redescobreixi el patrimoni que amaguen els barris de la nostra ciutat, més enllà de les esglésies del centre de Palma". "A més, volem fomentar l'accés a la cultura a les persones que viuen a les zones més perifèriques del nostre municipi".

Contreras també ha destacat que "el Festival de Música Antiga vol posar en valor la feina de molts músics per a la recuperació i interpretació de la manera més fidel possible d'aquest patrimoni musical, fruit d'una feina llarga i exhaustiva que en alguns casos implica anys d'investigació i estudi".

El concert inaugural serà el divendres 9 d'octubre a les 20 h a l'església de la Mercè de la mà de SimfoVents Palma amb un programa dedicat a Ludwig van Beethoven, en commemoració de l'Any Beethoven. El següent concert ja serà fora del centre de la ciutat, dia 10 d'octubre a les 18 h a la parròquia de Sant Jordi, que acollirà el concert de Jaume Compte i Guillermo Femenias "Altamar. Danses del Renaixement i Barroc". El dissabte 17 d'octubre a les 18 h, el Festival de Música Antiga arribarà a l'església de la Real, amb un concert de partites de Bach a càrrec de Lina Tur.

Finalment, dia 24 d'octubre a les 20 h a l'església de Sant Felip Neri Solnegre interpretarà música de la península Ibèrica del segle XVI. Per a cloure el festival, dia 7 de novembre Ars Musicae presentarà "La música que feu ballar el rei Sol", amb el programa Le bourgeois gentilhomme, una comèdia-ballet en cinc actes de Molière (1622-1673) i Jean-Baptiste Lully (1632-1687).

Tots els concerts seran gratuïts i per tal de complir amb les normatives sanitàries actuals el públic podrà descarregar-se prèviament la seva invitació a través del web https://cultura.palma.cat, on a més podrà consultar tota la informació.

Data darrera modificació: 30 de maig de 2023