Publicador de continguts


Els alumnes de 6è de primària de les escoles de Son Gotleu pinten el mobiliari urbà de la plaça d'Orson Welles


4 de novembre de 2022

El batle de Palma, Jose Hila; el regidor del Districte Llevant, Daniel Oliveira; el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió; el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras; la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina, i la directora del Casal Solleric, Aina Bausà, han assistit, conjuntament amb professors, alumnes i facilitadors, a la inauguració de les intervencions artístiques en el mobiliari urbà "Dona-li color a Son Gotleu II", projecte seleccionat a la convocatòria CAC 2022.

"Dona-li color a Son Gotleu II" és un projecte artístic, educatiu i social d'interès comunitari que aborda una proposta de millora de la plaça d'Orson Welles a la barriada de Son Gotleu mitjançant l'art urbà. Els autors de les intervencions artístiques al mobiliari urbà han estat l'alumnat de 6è de primària del CEIP La Milagrosa, del CEIP Joan Capó, del Centre Educacional Mater i, en extensió i de manera voluntària, les seves famílies.

El batle de Palma, José Hila, ha declarat davant l'obra ja acabada que "aquesta iniciativa artística fa comunitat i fomenta el diàleg i la participació entre els joves, que, a més, treballen en un objectiu comú que representa la barriada".

Un dels aspectes més destacats del projecte ha estat com s'ha treballat la participació dels alumnes. L'alumnat s'ha reunit durant el mes d'octubre a la plaça d'Orson Welles i ha fet una anàlisi de l'estat de la zona. Des de l'inici del programa s'han fet dinàmiques participatives i tallers interconnectats amb les escoles que han servit perquè els joves de la barriada escollissin les temàtiques i l'estil de les creacions artístiques dibuixades al mobiliari urbà. Un procés conceptualitzat i executat des d'un inici pels mateixos nins, acompanyats en tot moment per artistes facilitadors.

El director general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que "el projecte vol que els joves de Son Gotleu aportin la seva creativitat a la realitat de la barriada, i així millorar l'autopercepció que tenen del lloc on viuen".

Aquesta proposta d'art comunitari per al barri de Son Gotleu, a través de l'art urbà, arriba a la segona edició de la mà de CAC Palma i el Casal Solleric. Una aposta ferma i decidida de la Regidoria de Cultura i Benestar Social, que encapçala el tinent de batle Antoni Noguera.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023