Publicador de continguts


El primer tinent de batle de Cort, Javier Bonet, destaca la plena consolidació del turisme MICE a Palma arran de l’increment de l’activitat al Palau de Congressos


20 de febrer de 2024

La memòria anual de 2023, que ha presentat el regidor juntament amb els responsables de l’equipament i de Meliá Hotels International, situa per damunt dels 70.000 el nombre d’assistents en els diferents esdeveniments, amb un increment del 15 per cent

Palma, 20 de febrer de 2024. El primer tinent de batle i regidor de Turisme i Restauració, Javier Bonet, ha assistit aquest dimarts a la presentació del balanç d’activitat del Palau de Congressos de Palma corresponent a 2023, on es reflecteix un augment del 15 per cent en el nombre d’assistents (més de 70.000) als 139 esdeveniments que va acollir al llarg de l’any.

La convocatòria informativa ha comptat amb la presència de la directora general del Palau de Congressos, Natalia Seoane; la directora gerent, María Luisa Hernández Rilova, i la vicepresidenta de Comunicació de Meliá Hotels International, Maria Umbert, a més de la coordinadora general de Turisme de Cort, Victoria Mulet.

Arran d’aquestes dades, que no ha dubtat a qualificar de “plenament satisfactòries”, el regidor ha constatat que “la recuperació i consolidació del Turisme MICE a Palma ja no és objectiu o una expectativa, sinó una ferma i inqüestionable realitat”.

En aquest sentit, Bonet ha elogiat la feina desenvolupada per l’actual equip directiu que, des del mes de gener de 2023, encapçala Natalia Seoane, després de l’etapa de Ramón Vidal al capdavant de la gestió de l’equipament.

Igualment, el representant de Cort, i president del consorci del Palau de Congressos per la seva condició de regidor de Turisme, ha destacat “el paper insubstituïble” assumit per la companyia Meliá a l’hora, segons ha indicat, de “dotar de prestigi i rellevància aquesta infraestructura emblemàtica de la Façana Marítima de Palma”.

A la vegada, Bonet ha defensat la col·laboració publicoprivada com a “fórmula més efectiva per a aconseguir fites ambicioses que, com és el cas del Palau de Congressos, derivin en la creació de riquesa i llocs de feina i en la configuració d’un horitzó de prosperitat i benestar”.

Al mateix temps, el regidor ha qualificat el projecte del Palau de Congressos com “un exemple paradigmàtic” del model turístic que l’Ajuntament de Palma pretén impulsar aquesta legislatura i en el qual, seguint la seva exposició, l’aportació del sector MICE “és clau per a afavorir l’arribada d’una demanda de qualitat i interessada per experimentar el patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic de la destinació”.

Per la seva banda, la directora general, Natalia Seoane, ha avançat algunes de les expectatives del nou exercici de 2024, durant el qual l’equipament acollirà, per primera vegada, un congrés mèdic internacional, concretament la Conferència Europea d’Oncologia Intervencionista (ECIO), el pròxim mes d’abril.

Aquest és un dels 11 congressos prevists fins ara per a l’any present (la mateixa xifra que el 2023), entre els quals també cal remarcar el simpòsium de l’Agència Espacial Europea (ESA), que tindrà lloc el mes de maig.

Data darrera modificació: 28 de febrer de 2024