Publicador de continguts


El Pla de xoc de neteja “Palma a Punt” duit a terme al sector 1-2 conclou amb la recollida de més de 25 tones de residus, l’aigualeig de 143.000 metres lineals de voreres i l’eliminació de més de 200 pintades vandàliques


3 d’octubre de 2023

Els treballs s’han desenvolupat als barris de Pere Garau, Marquès de la Fontsanta, Foners, Nou Llevant, la Soledat, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, Son Fortesa i els Hostalets

La campanya, en la qual participen prop de 100 operaris municipals, es trasllada durant la primera quinzena d’octubre a Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, l’Olivera, Amanecer, Cal Capiscol, el Camp Redó i Bons Aires

Palma, 3 d’octubre de 2023.- Les diferents àrees municipals implicades en el pla de xoc de neteja i millora dels barris, emmarcat en el programa “Palma a Punt”, han finalitzat els treballs que s’han desenvolupat durant la segona quinzena de setembre en el sector 1-2 amb un balanç de 25 tones de fems i deixalles voluminoses retirades, l’aigualeig de 143.000 metres lineals de vorera (el que equival a 143 quilòmetres) i la neteja de més de 200 pintades vandàliques, entre altres.

Aquest sector 1-2 és el primer dels nou sectors en els quals divideix EMAYA el municipi i engloba les barriades de Pere Garau, Marquès de la Fontsanta, Foners, Nou Llevant, la Soledat, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, Son Fortesa i els Hostalets.

En aquestes actuacions, que són complementàries als treballs que cada departament realitza habitualment, han participat prop de 100 operaris de diverses àrees com EMAYA, Infraestructures, Sanitat i Seguretat i Civisme, entre altres. El dispositiu es basa en una anàlisi prèvia de les necessitats de cada zona per a augmentar l’eficàcia dels treballs.

Després de dotze dies d’activitat al sector 1-2 cal destacar que per part de EMAYA hi han participat 40 treballadors en torns de matí i horabaixa i més de 20 vehicles. L’empresa municipal ha duit a terme els següents treballs:

• S’han retirat un total de 200 pintades.

• S’han esbrossat més de 15.000 metres de vorada.

• S’ha realitzat el manteniment i neteja de 1.050 papereres i 58 sanecans.

• S’han col·locat unes 30 papereres noves.

• S’ha realitzat el manteniment i neteja de 300 ubicacions de contenidors, amb un total de 1.212 contenidors.

• S’han netejat mitjançant bufador i aigualeig uns 143.000 metres de vorera.

• S’han retirat unes 25 tones de residus.

Pel que fa al Departament de Sanitat, que s’encarrega de controlar la plagues, les actuacions realitzades han estat les següents:

• Desratització en 645 tapes de residuals.

• Desinsectació per a cuques molles de 2.454 tapes de residuals.

• Control del mosquit tigre en 120 embornals.

• Desratització als parcs i jardins del sector.

• Control de cuques molles als col·legis dels barris.

• S’han atès 99 queixes i peticions d’informació de veïns.

Per part seva, l’Àrea de Infraestructures ha fet els següents treballs:

• Pintat, reparació i substitució per oxidació de gairebé 100 fanals.

• Reparació de l’asfalt i les voreres en diversos carrers del sector.

• Pintat de 8 semàfors, manteniment de la resta.

• Millora de l’accessibilitat dels passos de vianants de diversos carrers.

• Desbrossament dels escocells, treballs de poda i reposició de plantes.

La Regidoria de Seguretat i Civisme ha realitzat tres controls de patinets al sector durant aquests dies per a vigilar el compliment de les normatives en matèria de vehicles de mobilitat personal. Aquestes actuacions s’han saldat amb 72 denúncies per irregularitats i la retirada de 5 patinets.

El Pla de reforç s’ha complementat amb l’actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

SEGÜENTS ACTUACIONS DE “PALMA A PUNT”

Primera quinzena d’octubre

Una vegada conclosos els treballs al sector 1-2 els operaris s’han traslladat al 3-4, que engloba als barris d’Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, l’Olivera, Amanecer, Cal Capiscol, el Camp Redó i Bons Aires, on actuaran durant la primera quinzena d’octubre.

Segona quinzena d’octubre

Durant la segona quinzena d’octubre “Palma a Punt” es trasllada al sector 5-6, que inclou Son Armadans, Son Espanyolet, Son Dureta, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner i el Fortí, entre altres.

“Palma a Punt” anirà girant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l’any en cada zona.

Data darrera modificació: 24 de novembre de 2023