Publicador de continguts


El Pla de barris va suposar una inversió de 31,4 milions d'euros l'any 2022


24 de gener de 2023

La inversió del Pla de parcs va créixer més d'un 60 per cent respecte de l'any anterior

Hila: "El nostre compromís és seguir incrementant el pressupost per al manteniment de la ciutat perquè estam transformant Palma i ho estam fent amb grans projectes i en el dia a dia"

Pastor: "El Pla de barris no seria possible sense la interacció diària, minut a minut, que ens fan arribar totes les associacions de veïns de Palma, que ens permeten anar prioritzant projectes"

Palma, 24 de gener de 2022.-El batle de Palma, José Hila, i la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, han fet balanç del conjunt d'actuacions que s'han executat a través del Pla de barris durant tot l'any 2022 i que permeten que Palma sigui una ciutat més accessible i sostenible, i amb una major qualitat de vida.  

En total durant els dotze mesos de l'any passat l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat va invertir 31.478.757 euros en diferents actuacions per a renovar i ampliar voravies, renovar l'asfalt, millorar els parcs de Palma, millorar les escoles i executar grans projectes de reurbanització a diferents espais.

El batle ha destacat que "cada any hem augmentat la inversió per a millorar la ciutat, duplicant l'any passat la xifra del 2020". "El nostre compromís és seguir incrementant el pressupost per al manteniment de la ciutat perquè estam transformant Palma i ho estam fent amb grans projectes i en el dia a dia. És fonamental", ha afirmat Hila.

Interacció amb les associacions de veïns

Pastor, per la seva banda, s'ha mostrat orgullosa de la feina que s'està fent des de l'Àrea d'Infraestructures. "Vull agrair que tot l'equip de govern hagi dotat l'àrea de pressupost. També la feina de les contractes, dels tècnics i de tot l'equip de l'Àrea, i també vull afirmar que el Pla de barris no seria possible sense totes les associacions de veïns de Palma, que minut a minut ens donen una interacció diària i ens permeten saber què és el que prioritzen; no podem intervenir a tots els carrers a la vegada però sí prioritzar d'acord amb el que ens traslladen els veïns i veïnes", ha dit Pastor, que ha destacat que es tracta de la major inversió de l'Àrea d'Infraestuctures, amb un increment de pressupost que intervé tant a grans projectes com a d'altres elements com bancs, asfalt,voravies o d'altres.

Més d'onze mil ordres executades en petites reparacions

La regidora ha destacat que només durant l'any 2022 es varen executar 11.300 ordres de feina que són queixes que han arribat a l'Àrea a partir de diferents demandes de veïns i veïnes. "Són petites reparacions que es fan a la ciutat, com rajola rompuda o un fanal espenyat, i aquestes 11.300 ordres executades demostren que l'Ajuntament funciona i esper que podem continuar fent la mateixa feina", ha afirmat.

Aquestes actuacions permeten resoldre demandes històriques de les barriades i anar atenent i millorant el manteniment de la ciutat.

Aquesta quantitat suposa haver incrementat en uns 12 milions d'euros la inversió respecte de l'any 2021, una xifra que suposa un 63 per cent d'increment respecte de l'any 2021 quan es varen invertir al Pla de barris gairebé 19 milions d'euros.

En aquest sentit, s'han destacat les principals actuacions que s'han iniciat l'any 2022.

Grans projectes de millora i reurbanització: s'han invertit 6.835.507 euros en els següents grans projectes:

- Nou carrer de Costa i Llobera: 210.000 euros

- Carrer de Rafel Rodríguez Méndez: 914.000 euros

- Parc de Mar: 955.957 euros

- Sínia d'en Gil: 1.800.000 euros

- Plaça de Pau Casals: 340.000 euros

-Plaça de Sant Cosme: 753.590 euros

-Nova fase de Son Dameto Verd: 345.000 euros

-Carrer del General Ricardo Ortega: 900.000 euros

-Nou carrer del Pare Rafel Serra: 90.000 euros

-Camins i senders del bosc de Bellver: 496.160 euros

Ampliació i renovació de voravies:

Es varen invertir més de 5 milions d'euros en diferents actuacions per a renovar voravies, crear itineraris accessibles i ampliar voravies. En total, en un any es varen renovar 119.042 metres quadrats de voravies amb diferents actuacions als següents espais: Son Flor, avinguda del Císter, carrer de Francesc Martí Mora, plaça de l'Església, carrer de Biniamar, carrer de Juan Gris, carrer del Mestre Perosi, carrer de la Torre Vella, Son Rapinya, carrer de Selva, carrer de Biniali i carrer de Llubí, entorn de Mata de Jonc, entorn de Sant Joan de Déu, la Vileta, c carrer de Uetam i carrer de Pasqual Ribot, entre molts d'altres.

Renovació d'asfalt

Es varen renovar un total de 116.670 metres quadrats d'asfalt, amb una inversió de 1.973.372 euros. Durant l'any es varen realitzar renovacions d'asfalt a punts com Jacint Verdaguer, Ciutat de Querétaro, Salvador Dalí, Aragó, carrer de la Riera, el Camp Redó, Reis Catòlics, Balmes (llambordes) i camí d'en Viquet (el Molinar)

Més enllumenat led

Pel que fa a l'enllumenat s'han duit a terme diferents actuacions  com la millora de l'enllumenat del Coll d'en Rabassa, el nou enllumenat de la Torre d'en Pau i la substitució per enllumenat led a Son Ferriol i a Son Oliva. En total aquestes actuacions han sumat una inversió de 2,5 milions d'euros.

Infraestructura escolar

Durant l'any 2022, a més del manteniment ordinari d'escoles s'ha executat tot un pla de patis que ha permès renovar els de les escoles amb nous jocs infantils. En total s'han invertit a les escoles 854.583 euros.

Millores a parcs per a fer esport a l'aire lliure

Durant l'any 2022 s'han duit a terme diferents actuacions per a dotar de calistènia o jocs biosaludables de nova generació espais com la Riera, Son Ximelis, Son Cotoner, el bosc de la Ribera  o Son Fuster. En total s'han invertit 249.228 euros

Renovació de fonts ornamentals

En un any s'han renovat 9 fonts de Palma, en espais tan emblemàtics com la Feixina, la costa del Gas, el parc de la Quarantena, Son Gibert, el parc de Rosa Bueno, les Meravelles o les Fontenelles. En total s'han invertit 353.100 euros a millorar les fonts.

Objectiu 10.000

Pel que fa a la plantació d'arbres a tot Palma durant l'any 2022 s'han fet sembres populars a 12 barris i 5 sembres de la mà dels centres escolars. A més d'aquestes actuacions a traves del contracte d'alineacions arbòries s'han duit a terme actuacions específiques al parc de la Riera i la plaça de Pius IX de Can Pastilla, noves alineacions al carrer de Francesc Joan i Fiol o la reforestació del bosc de Bellver. En total s'han sembrat al llarg de l'any 2022, durant els mesos de sembra (gener fins al maig-juny) i des d'octubre fins a desembre més de 5.000 arbres a tota la ciutat.

Altres actuacions

A més d'aquestes actuacions s'han duit a terme actuacions petites que han arribat a moltes barriades, com la renovació de fins a 120 bancs a barris, la instal.lació de fonts accessibles, nous horts urbans a Son Flor, la innovació dels escocells florits i d'altres, que han sumat una inversió d'1,8 milions d'euros.

Pla de parcs

El Pla de parcs, que inclou tant xifres de manteniment de parcs i zones verdes de Palma com d'inversió, va sumar un total d'onze milions d'euros, majoritàriament en manteniment ordinari, que inclou la neteja de parcs i zones verdes, així com la neteja de grafits.


Data darrera modificació: 18 de maig de 2023