Publicador de continguts


El passeig del Born acull l’exposició “La cultura de l’aigua i els hammam de Madina Mayurqa”


18 de març de 2024

Organitzada per l’empresa Hammam Al Ándalus, la mostra ha estat visitada pel primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet

Palma, 18 de març de 2024.- El passeig del Born ha acollit aquest dilluns la presentació de l’exposició “La cultura de l’aigua i els hammam de Madina Mayurqa”, que ha estat organitzada per l’empresa Hammam Al Ándalus, especialitzada en la salut i el benestar associats a l’ús dels recursos hídrics.

Per part de l’Ajuntament de Palma, ha assistit a l’acte el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, acompanyat dels directors generals de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat, Pilar Ribal, i d’Economia i Comerç, Toni Fuster.

Els representants municipals han estat rebuts pel fundador i president executiu del grup Al Ándalus Bienestar, José María García; el director general de l’empresa, Raúl Lozano, i la directora comercial i de Desenvolupament de Negoci de Hammam Al Ándalus Palma, Cristina Ferrer.

La mostra estarà disponible en aquest punt estratègic de la ciutat de Palma fins al pròxim 30 de març i el seu objectiu és oferir una visió en imatges de l’evolució dels banys àrabs, des dels seus orígens fins a l’actualitat.

Cal recordar que, al llarg del període comprès entre els segles IX i XIII, durant el qual la ciutat, amb el nom de Madina Mayurqa, es trobava annexionada a l’Emirat de Còrdova, es va instaurar a Palma un avançat sistema de canalització que va facilitar la distribució eficient de l’aigua i el desenvolupament dels hammam com a centres socials i culturals.

En l’actualitat, algunes d’aquestes estructures encara persisteixen, com és el cas dels banys àrabs del carrer de Can Serra, l’equipament de l’Almudaina amb el seu jardí de la Reina, o el de les portes de la murada del Temple.

 

 

Data darrera modificació: 18 de març de 2024