El mercat municipal de Pere Garau rep el premi a la Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva, atorgat per l’associació que reuneix els mercats tradicionals d’Espanya - Comunicació i Premsa
El mercat municipal de Pere Garau rep el premi a la Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva, atorgat per l’associació que reuneix els mercats tradicionals d’Espanya

El tinent de batle de Medi Ambient i Mercats, Llorenç Bauzá, ha assistit a la cerimònia, celebrada a Sevilla, acompanyant la presidenta dels comerciants, Paquita Bonnín
Palma, 28 d’octubre de 2024. El tinent de batle i regidor de Medi Ambient, Entorns Saludables, Mercats i Innovació, Llorenç Bauzá, ha assistit aquest dilluns, a Sevilla, a l’acte de lliurament del premi a la Millor Iniciativa Comercial Col·lectiva al mercat municipal de Pere Garau.
El guardó ha estat concedit per la Confederació de Mercats Tradicionals de Abastaments d’Espanya, dins la primera edició dels premis METRAE, i s’ha encarregat de recollir-lo la presidenta dels placers de Pere Garau, Paquita Bonnín. La cerimònia s’ha desenvolupat a la sala de plens de l’Ajuntament de Sevilla, i també hi han assistit comerciants d’altres mercats municipals de Palma.
En el text de justificació de la distinció, el president de l’entitat convocant del certamen, Asier Beato, apunta que el reconeixement s’ha atorgat “per les accions realitzades davant el desafiament de tenir 14 llocs de venda tancats, la qual cosa impactava negativament tant en l’ambient del mercat com en el comerç local”.
Igualment, la condecoració fa incís que les actuacions realitzades “no només han transformat la imatge del mercat, sinó que han generat un impacte significatiu en la comunitat i l’entorn comercial”.
En el document on es comunica el destinatari del premi es destaca especialment que la campanya duita a terme pels venedors del mercat de Pere Garau ha aconseguit “acostar el públic més jove, mitjançant iniciatives modernes i atractives, com ara la integració d’espais més dinàmics i l’organització d’esdeveniments que estimulen l’interès de les noves generacions”.
Aquesta connexió amb el públic de menor edat assegura, segons s’explica, “la continuïtat del mercat, injectant noves idees i energia en un entorn que combina tradició i modernitat”.
Per la seva part, Llorenç Bauzà, que ha acompanyat la presidenta del mercat de Pere Garau a l’acte de recollida de la distinció, ha donat l’enhorabona als placers i ha indicat que aquest premi significa el reconeixement a “una feina ben feta, plantejada des d’una dinàmica de treball en equip, que ha aconseguit, gràcies a l’aportació dels comerciants, revitalitzar un mercat tradicional que, en funció d’aquesta conjunció d’esforços, comença a albirar unes expectatives d’evolució i desenvolupament que conviden a la il·lusió”.
El regidor ha recordat que aquest mercat es troba ubicat al barri amb major contingent demogràfic de Palma i, en aquest sentit, ha defensat la necessitat de “consolidar el seu present i futur tant per la seva importància com oferta comercial a la zona de Pere Garau com, també, pel servei que proporciona a la ciutat en conjunt, i la seva condició d’element dinamitzador de l’economia i la creació de llocs de feina”.
Al mateix temps, Bauzá ha insistit en l’aposta de l’Ajuntament de Palma “tendent a fer costat els mercats tradicionals, invertint recursos als emplaçaments municipals i afavorint sinergies amb la resta del comerç de proximitat”.
A més del mercat de Pere Garau, els premis METRAE han distingit també, en altres categories, diferents establiments situats als mercats de La Paz (Madrid) i Triana (Sevilla), i ha guardonat els mercats municipals d’Alacant pel seu projecte de sostenibilitat col·lectiva i l’Ajuntament de València per la campanya institucional que ha duit a terme en suport d’aquesta modalitat del petit comerç.
Data darrera modificació: 28 d’octubre de 2024