Publicador de continguts


El Consell de Capitalitat acorda invertir 25,5 milions per a avançar en la millora de Palma


18 de gener de 2011

El Consell de Capitalitat, integrat per membres del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma s'ha reunit avui per a acordar les inversions que es destinaran a Palma al llarg de l'any 2011 amb càrrec a la Llei de capitalitat. En total s'hi invertiran 25,5 milions d'euros per a avançar en la millora de la ciutat amb el finançament del Govern de les Illes Balears. Aquesta quantitat inclou el milió d'euros anual per a dur a terme la remodelació de Son Moix.


1. Destaquen les actuacions a barris, en línia amb la prioritat dels darrers anys. El 2011 s'invertiran més de 3,8 milions en millores a barris com Pere Garau, el Coll d'en Rabassa, Polígon de Llevant o Son Gotleu, la Vileta, la Indioteria o l'Escorxador...


-Millores d'enllumenat públic, de la seva estètica i eficiència energètica, millores a parcs i jardins, campanya de millora dels carrers amb nou asfaltatge, adequació de voraries, mobiliari urbà, actuacions de millora de l'arbrat, entre d'altres.


-Just a la barriada de Pere Garau la inversió supera el milió d'euros.

2. Inversió de 1.250.000 euros per la demolició de l'edifici Flex i l'inici de les obres de reforma de l'edifici de Gesa. I també 2,3 milions per a continuar amb la urbanització de la façana marítima.


3. Partida de 315.000 euros per centre de sales d'assaig juntament amb la UIB (20 sales d'assaig i una sala polivalent per formació). La UIB cedeix els terrenys.


4. Millores a poliesportius (piscines i pavellons) i camps de futbol per 2,7 milions d'euros.


5. Partida de 300.000 euros per promoció turística i comerç que inclou la creació del consorci publicoprivat.


6. Millores a Policia Local, com la reforma de les cel.les de l'edifici o un centre múltiple de coordinació operativa amb les funcions d'atenció telefònica, operacions de ràdio i gestió d'imatges (260.000 euros) i altres 300.000 euros per a adquisició de vehicles.


7. Cal destacar 1,1 milions per al projecte de renovació dels blocs d'habitatges del Camp Redó o els 450.000 euros per a continuar amb el reallotjament de veïns de Son Banya.El Consell de Capitalitat acorda invertir 25,5 milions per a avançar en la millora de Palma

Data darrera modificació: 23 de març de 2023