Publicador de continguts


El Cicle de Teatre Social obre la primera edició el pròxim cap de setmana amb la representació de “Nua (radiografia d’un trastorn)”


19 de març de 2024

El tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, n’ha presentat aquest dimarts la programació, que es desenvoluparà als teatres municipals Mar i Terra i Xesc Forteza

Palma, 19 de març de 2024.- El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha presentat aquest dimarts la primera edició del Cicle de Teatre Social, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i que tindrà lloc a partir d’aquest mes als dos teatres municipals: Xesc Forteza i Mar i Terra.

Precisament, aquest darrer equipament ha acollit la roda informativa d’avui, a la qual també han assistit el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, i dos dels dramaturgs que participen en aquest cicle: Ann Perelló, coproductora de Nua (radiografia d’un trastorn), obra que ha escrit juntament amb Andrea Ros, i Héctor Seoane, autor i intèrpret de Bad Moon.

Com s’ha encarregat de destacar el regidor, el Cicle de Teatre Social és “una iniciativa que es posa en marxa per primera vegada, i que forma part de l’aposta de Cort per programar tenint en compte tota classe de sensibilitats, fent possible que la creació i, específicament, el teatre, es converteixin en una eina de reflexió i de coneixement que aprofundeixi en tots aquests temes que preocupen la nostra societat”.

En aquest sentit, segons ha explicat Javier Bonet, “aborda temes que ens interroguen a tots com a comunitat”, com ara els trastorns alimentaris, la depressió, les malalties mentals, la pornografia o les addicions, raó per la qual, a parer seu, és una iniciativa “necessària no només per a enriquir l’oferta escènica i teatral de Palma, sinó també per a impulsar el paper que la cultura desenvolupa com a dinamitzador de les grans qüestions que interpel·len una societat”.

El cicle aborda tres muntatges principals. El primer és Nua (radiografia d’un trastorn), escrit per Ann Perelló i Andrea Ros, dirigit per Marta Aran i coproduït per la mateixa Ann Perelló i el Teatre Principal de Palma. Es representarà al Teatre Municipal Xesc Forteza aquest pròxim cap de setmana, el dissabte 23 i el diumenge 24 de març.

Per la seva banda, Bad Moon constitueix l’òpera prima d’Héctor Seoane, que va aconseguir el Premi “Margaluz” Ciutat de Palma. Es representarà del 5 al 7 d’abril, al Teatre Municipal Mar i Terra.
Finalment, La carn, de Lluís Garau, va merèixer, al Festival de Teatre de Dublín, el premi Oscar Wilde a la millor nova producció. La cita amb aquest muntatge serà el dia 26 d’abril, també al Teatre Mar i Terra.

Al marge d’aquesta programació, el Cicle de Teatre Social recull altres activitats que completen l’oferta cultural i artística d’aquesta iniciativa.

Així, per exemple, després de la representació de Nua corresponent al 23 de març, hi haurà un col·loqui amb la participació d’Ann Perelló i el públic assistent, on es podran compartir les valoracions de l’obra i també aprofundir en el tema de què tracta la història, que és el trastorn de la conducta alimentària.

D’altra banda, els dies 3, 4, 10, 11, 17 i 18 d’abril, l’actriu i docent de teatre, cinema i televisió Assun Planas dirigirà, al Mar i Terra, un taller de teatre social i terapèutic, modalitat encaminada a treballar amb les temàtiques que proposin els participants.

Aquest taller és gratuït per a persones majors de 14 anys que formalitzin la inscripció prèvia. Hi ha 20 places disponibles.

Igualment, dins les activitats del cicle, convé destacar una proposta de circ social consistent en un curs d’iniciació al clown, impartit per Javier Tubert i Dhay Longy i amb la coordinació de Nou Circ Social Illes Balears.

En aquest taller, adreçat a joves d’entre 12 i 30 anys, es treballaran aspectes com la veu i l’expressió corporal. Tindrà lloc tots els divendres i dissabtes, a partir del 12 d’abril i fins dia 1 de juny, al Mar i Terra.

Paral·lelament, el cicle tindrà la seva projecció en el món docent i acadèmic, i es posarà a disposició d’escoles i instituts la possibilitat d’assistir a les funcions a uns preus especials. Així, en el cas de Nua, s’ha previst una representació expressament dirigida als instituts.

 

Data darrera modificació: 19 de març de 2024