Publicador de continguts


El cicle de conferències “La ciutat i els cans” arriba de la mà del Col·legi de Veterinaris i amb la col·laboració de l’Ajuntament


15 / de novembre / 2024

El programa comprèn sis xerrades, que es desenvoluparan entre els mesos de novembre i abril, a l’espai de PalmaActiva, amb la intervenció de destacats ponents

Palma, 15 de novembre de 2024.- L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres, juntament amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB), el cicle de conferències “La Ciutat i els Cans”, que explorarà, a través de sis xerrades que es desenvoluparan entre els mesos de novembre i abril, la relació entre les persones i aquests animals.

Les sessions divulgatives han estat organitzades pel COVIB, amb el suport i la col·laboració de Cort.
A la convocatòria informativa hi han assistit el tinent de batle de Medi Natural, Entorns Saludables, Mercats i Innovació i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá; el director general de Benestar Animal, Sebastià Pujol, i el president del Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears, Ramon Garcia (COVIB), tots ells acompanyats per la cussa de 9 anys Caí, que ha arribat a la sala de premsa de la mà de la tècnica veterinària de la institució col·legial, Susana Giménez.

El cicle inclourà sis conferències, que se celebraran entre el novembre del 2024 i l’abril del 2025, a la sala d’actes de PalmaActiva, amb la participació d’experts de reconegut prestigi.

La primera sessió se celebrarà el pròxim dimecres 20 de novembre, i anirà a càrrec del doctor Lluís Ferrer, catedràtic de Medicina i Cirurgia Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest metge mallorquí, nascut a Artà, pronunciarà la conferència titulada L’origen d’una gran amistat: la domesticació del ca.

El 18 de desembre, el doctor Jaume Fatjó, director de la càtedra Affinity, oferirà la xerrada El vincle: per què estimam els cans.

Ja el 2025, el 22 de gener, el doctor Carles Morales, neuròleg veterinari, abordarà el tema El que entenen els cans: una immersió en la capacitat cognitiva dels cans.

El 19 de febrer, el torn correspondrà a Elena Benito, professora de l’IES Joan Maria Thomàs, que dissertarà al voltant del tema El ca a la mitologia i la religió.

El cicle continuarà el 19 de març, amb la conferència El ca a la medicina i la ciència, a càrrec del doctor Martí Pumarola, catedràtic de Medicina i Cirurgia Animal de la UAB.

Finalment, a l’abril, el programa conclourà amb la xerrada El ca a la literatura.

Totes les jornades començaran a les 19 hores.

Durant la presentació, Llorenç Bauzá ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, “que posa en relleu una convivència mil·lenària, la que uneix l’ésser humà amb els cans”.

Al mateix temps, el regidor ha felicitat el COVIB per “l’excepcional programa de conferències, que seran de gran interès per a tota la ciutadania”.


Data darrera modificació: 16 de novembre de 2024