Publicador de continguts


El Casal Solleric continua amb les reformes que el situaran com espai cultural de referència a Palma


13 de febrer de 2024

Les millores s’han duit a terme a totes les dependències i, en el cas de la façana principal, s’ha retirat tota la senyalització i els fanals aferrats a l’immoble, a més de cercar una altra ubicació per a l’aparcament de bicicletes

Palma, 13 de febrer de 2024.- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma continua amb els treballs de millora que es duen a terme des del passat mes de juny al Casal Solleric, per tal de fer possible la recuperació d’aquest equipament com un dels centres culturals de referència a Palma.

En aquest sentit, el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha destacat que una de les prioritats de l’actual equip de govern passa per “atorgar al Solleric el protagonisme que ha anat perdent aquests darrers anys, amb l’expectativa que torni a ser un punt de referència de la producció cultural i artística a Palma”.

Les millores han englobat un nombrós conjunt d’actuacions, d’entre les quals cal destacar el nou aspecte adquirit per la façana principal arran de la retirada de tota la senyalització que existia anteriorment, així com el canvi d’ubicació de l’aparcament de bicicletes, que ara ocupa un punt situat a l’altre costat del passeig del Born.

Igualment, també a la façana, els operaris han procedit a suprimir la infraestructura lumínica existent fins ara i que havia estat instal·lada en el seu moment per anteriors responsables municipals.

D’aquesta manera, només resten en aquest emplaçament els fanals d’il·luminació general del passeig, mentre que, per altra banda, la cartelleria ha estat desplaçada a un dels laterals de la façana.

De totes les intervencions programades, queda pendent el tractament i rehabilitació de les humitats aparegudes a la zona vestibular del centre cultural. La complexitat d’aquesta obra requerirà, més que probablement, la licitació d’un projecte específic.

Les millores s’han duit a terme a totes les dependències del Solleric, a més de la façana, i es resumeixen en les actuacions següents:

Planta baixa i entresol:
1. Llevar la pintura negra (en mal estat) i poliment del trespol

2. Condicionament del panell expositiu

Planta Noble:
1. Neteja dels conductes d’aire condicionat

2. Sanejament dels carrils d’il·luminació de totes les sales

3. Sanejament i condicionament de la il·luminació de la llotja

4. Neteja i pintura de la barana de l’escala principal

5. Manteniment de fusteria (portes principals)

6. Reparació i il·luminació de l’espai Lligador

7. Sales 1, 2 i 3: reparació del sostre, on havien aparegut humitats

Terrat:
1. Impermeabilització

2. Canvi de finestra

3. Canvi de vidres romputs del lucernari del hall

Entrada:

1. Canvi d’estores

2. Habilitació de la senyalització dels espais

Façana:

1. Retirada de la senyalització i dels fanals

2. Canvi d’ubicació de l’aparcament de bicicletes

Pati:

1. Reparació de les parets descloscades

2. Canvi de panells expositius

 

Data darrera modificació: 14 de febrer de 2024