Publicador de continguts


El bosc de Bellver guanya en protecció delimitant i senyalitzant els camins i senders


10 d’agost de 2022

S'han iniciat les actuacions per a senyalitzar i delimitar millor 1.682 metres lineals de camins existents mitjançant la plantació de 5.800 arbres i plantes arbustives, i la instal.lació de baranes

Aquest projecte està finançat amb l'impost de turisme sostenible del Govern

Pastor: "Aquesta legislatura hem fet feina per a acabar senders com el camí perimetral i aquesta actuació pretén reforçar la vegetació del bosc i sobretot ordenar els usos per a evitar que s'emprin dreceres que acaben deteriorant el sòl"

Palma,  10 d'agost de 2022.-  La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb el coordinador de Districte Ponent, Manuel Fernández, i l'enginyer de camins municipal, Juan Afan de Rivera, han visitat avui les obres que s'estan realitzant al bosc de Bellver per a reforçar la protecció del bosc.

Pastor ha destacat que aquest és un projecte que té per objectiu regular els usos del bosc. "Volem adreçar la gent per a evitar que emprin dreceres, tancar-les i reforestar amb arbres i plantes arbustives", ha dit la regidora, que ha destacat que la inversió en reforestació és important i permetrà que el bosc guanyi en vegetació. "Es farà una senyalització i s'ordenaran els usos del bosc", ha destacat.

Afan ha destacat, d'una banda, que les actuacions que s'estan fent consisteixen en la construcció de terrasses tant amb pedra en sec com mitjançant troncs per a evitar l'erosió del sòl i, de l'altra, que la intervenció preveu la delimitació mitjançant talanqueres dels senders del bosc.

Aquesta intervenció, que s'adjudicà a l'empresa Eulen SA i s'executarà durant els propers cinc mesos, té un pressupost de 496.160 euros i  ha rebut una ajuda del Govern a través de l'impost de turisme sostenible (ITS).

L'objectiu d'aquest projecte és reforçar la protecció del bosc, de la fauna i de la flora, ordenant els camins i senders, i delimitant-los millor per a evitar la degradació d'aquest entorn.

Plantació de 5.800 arbres i 1.900 metres quadrats de gramínies

El projecte, que s'ha començat a executar a diferents punts del bosc, incloua la plantació de 5.800 arbres i arbustives locals de fulla perenne, i sembrar 1.908 m2 de gramínies locals a noves zones generades contra l'erosió.  

A més, es realitzaran al llarg del bosc  1.682 metres lineals de senders que ja existeixen i que amb aquesta actuació es dotaran de baranes noves per a delimitar millor els camins.

En aquest sentit, es plantegen diferents mesures per a delimitar millor els camins, com ara la instal.lació de baranes al camí perimetral, la sembra d'arbres i plantes arbustives locals protegits per un tancat i la formació de terrasses de diferents tipologies per a disminuir l'erosió al bosc i generar noves zones de terra vegetal.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023