Publicador de continguts


L’Ajuntament posa en marxa un programa de teràpia aquàtica per a dones que han patit una mastectomia


2 de maig de 2024

L’activitat està dissenyada per a 160 usuàries i es realitzarà en una de les piscines municipals

Palma, 2 de maig de 2024.- La Junta de Govern celebrada aquest matí ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de l’Esport, IME, per a posar en marxa el programa TAMM de teràpia aquàtica per a dones que han patit una mastectomia.

En aquest sentit, la portaveu de l’equip de Govern, Mercedes Celeste, ha recordat que el càncer i el seu tractament posterior provoquen una gran pèrdua de qualitat de vida a les persones que la sofreixen i que, segons els experts, “l’exercici físic pot ser una gran eina per a frenar aquests efectes negatius que pateixen tant en l’aspecte fisiològic, com en el físic i psicosocial”.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Palma posa en marxa aquesta activitat complementària al tractament. El programa, que serà gratuït per a les usuàries i es realitzarà en una de les piscines municipals, està dissenyat per a 160 dones, amb una durada de dos anys prorrogables dos més.

El consistori, segons ha explicat Celeste, destinarà 4.000 euros per a comprar el material necessari per a desenvolupar l’activitat, com són manuelles aquàtiques, flotadors tubulars, pales i taules de natació, entre d’altres, i 3.000 euros més per a substituir-lo el segon any en cas que es deteriori.

Així mateix, abonarà al Col·legi de Fisioterapeutes 17.960 euros pels dos anys, 8.480 euros cada anualitat, perquè realitzin els tallers, que impartiran professionals col·legiats i experimentats en la matèria. El pressupost total del conveni és de 24.960 euros.

 

Data darrera modificació: 2 de maig de 2024