Dimecres que ve arranca la sisena edició de la Ruta del Llonguet - Comunicació i Premsa
Dimecres que ve arranca la sisena edició de la Ruta del Llonguet

35 forns de Palma participaran en la Ruta, que començarà el 21 d'octubre i es prolongarà fins al pròxim 16 de desembre.
Com a novetat, enguany els ciutadans podran consultar els forns que hi participen a través de l'app Pa d'aquí, forn i tradició.
Hila: "Volem fer valdre el producte local, alhora que dinamitzam el centre, potenciant el comerços que més han patit la disminució de vendes".
Romero: "La ruta és un reclam per a fidelitzar nous clients".
Palma, 16 d'octubre de 2020. El batle de Palma, Jose Hila; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; la directora de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes (IDI) Mariona Luis, i el president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes, Pep Magraner, han presentat avui al Quiosc de PalmaActiva la sisena edició de la Fira del Llonguet, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Pa.
35 forns de Palma participaran d'aquesta cita, que començarà dimecres 21 d'octubre i finalitzarà el 16 de desembre. Com a novetat, enguany els ciutadans podran consultar quins en són els forns inscrits a través de l'aplicació de la marca Pa d'aquí, forn i tradició. Una millora que s'ha introduït gràcies a la col.laboració de l'IDI, entitat de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Aquesta aplicació permet també geolocalitzar els forns i conèixer les dades de contacte de cadascun, l'horari de venda, i les especialitats de cada establiment. L'app també dona informació de la marca i les tipologies de pans considerats tradicionals a les Illes Balears.
Es manté el preu d'altres anys oferint, tots els dimecres, un entrepà de llonguet diferent amb una beguda per un preu tancat de 3 euros. Cada establiment informarà els seus clients dels tipus d'entrepans i begudes que inclou la promoció.
El batle ha destacat la doble vessant d'aquesta fita, "per una banda volem fer valdre el producte local, alhora que dinamitzam el centre, potenciant el comerços que més han patit la disminució del turisme i el canvi d'hàbits de la ciutadania a causa de la pandèmia".
Rodrigo Romero ha explicat que "l'objectiu és que la gent vagi als forns per a així donar a conèixer el producte artesà que s'hi ven. La ruta és un reclam per a fidelitzar nous clients, especialment en aquells comerços que més pateixen la crisi econòmica".
El president de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes ha incidit en la importància de l'app, que "permetrà als clients consultar quins forns participen a la R,uta, les varietats d'entrepans que ofereixen, i fins i tot fer-hi encàrrecs o demanar que ho duguin. Donam facilitat adaptant-nos a la nova realitat sanitària".
L'èxit d'aquesta ruta, tant per part dels forns participants com dels clients, consolida aquesta fita com una estratègia per a promoure el consum d'entrepans de llonguet, donar a conèixer els forns i incentivar la demanda de productes dels establiments que hi participen.
"Pa d'aquí" és una marca creada conjuntament per l'IDI i l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes. Es pot trobar als forns i a les pastisseries de les Balears amb obrador amb un mínim del 70% de productes d'elaboració pròpia i que facin almanco dues varietats considerades típiques de les Illes. Actualment hi ha 309 establiments adherits a "Pa d'aquí". Mallorca en té 235; Menorca, 51; Eivissa, 20 i, Formentera, 3. Els pans considerats tradicionals de les Illes són el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, el panet d'oli, les galetes fortes, la galeta d'oli, el coc, magraneta i viena.
La totalitat dels forns adherits a "Pa d'aquí, forn i tradició" es poden consultar a l'aplicació que es va crear l'any passat per a promocionar els establiments que elaboren pa de forma tradicional, a més de fer valdre l'ofici de la forneria i tot el món que l'envolta.
Data darrera modificació: 13 de març de 2023