Publicador de continguts


Cort presenta el Pla d'actuació "per a posicionar Palma com a destinació urbana diferenciada els 365 dies de l'any"


14 / de desembre / 2012

Álvaro Gijón: "El Pla té pressupost, producte i calendari i projectarà la imatge exterior de Palma de Mallorca"

El gerent de la Fundació destaca la programació d'activitats durant tot l'any

Palma, 13 de desembre de 2012.- El tinent de batlia de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla estratègic de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365 i el pressupost per al 2013. L'acte ha comptat també amb la presència del gerent de la Fundació, Pedro Homar, que ha estat l'encarregat d'explicar els principals punts que conté el Pla d'actuació.

Tal com ha indicat Álvaro Gijón, posteriorment a aquesta roda de premsa han tingut lloc les sessions extraordinàries de la Comissió Executiva i del Patronat de la Fundació, a les quals han assistit els membres que formen part d'aquesta entitat i on s'han aprovat entre d'altres punts el pressupost anual, el Pla d'actuació i el Pla d'inversions de l'exercici 2013.

Gijón s'ha mostrat molt satisfet amb el funcionament de la Fundació i ha explicat que en resum "tenim un pressupost, que ens ve donat per les aportacions de les empreses privades i per part de l'Ajuntament de Palma, conformant un total de sis milions d'euros dedicats a la promoció d'esdeveniments i a la promoció pròpia de la ciutat".

El tinent de batlia ha afegit que "tenim productes que estan definits i consensuats amb els sectors turístics". Són vuit productes: cultura, esports, nàutica, wellness, congressos, gastronomia, compres i creuers. En aquest sentit, Gijón ha indicat que "una sèrie d'esdeveniments programats al llarg de tot l'any donaran forma a aquests productes, els quals faran que Palma sigui coneguda com a destinació urbana i desestacionalitzar no només el turisme de la ciutat sinó també de l'illa". Gijón ha destacat també que "el més important és que tenim calendari" i ha explicat que els esdeveniments que es realitzen "han de tenir continuïtat". Per això, des de la Fundació s'ha treballat per a "calendaritzar tots els esdeveniments i que es vagin repetint cada any". En aquesta línia, Gijón ha ressaltat que "el més important i que fins ara no s'havia fet és que, per primera vegada, tot el que es faci en matèria de turisme tindrà continuïtat". El tinent de batlia de Turisme i Coordinació Municipal, ha conclòs la seva exposició dient que "ara és el moment juntament amb les empreses privades, de treballar aquest projecte, fer-ho i mesurar els resultats per a tenir una metodologia en tot el que feim. Aquest serà l'esforç de la Fundació durant els pròxims anys".

Per la seva banda, Pedro Homar ha explicat que "el Pla pretén ser una eina pràctica per a la desestacionalització de la destinació i té com a missió reforçar la projecció i imatge exterior de Palma de Mallorca com a destinació turística urbana diferenciada d'acord amb una oferta d'activitats diversificada, competitiva i de qualitat".

Objectius

Quant a la seva estructura, Homar ha detallat els vuit objectius estratègics que conté el Pla:

1. Considerar el turista com un ciutadà temporal.

2. Considerar el ciutadà com un turista intern.

3. Fidelitzar el turista en tot el seu cicle: de jove a sènior.

4. Treballar nous mercats geogràfics.

5. Desenvolupar una sola imatge de la marca Palma de Mallorca que no distingeixi entre ciutat i destinació.

6. Promoció en els principals mercats emissors.

7. Mentalitzar els ciutadans de la importància del turisme per a la ciutat: Band Ambassadors.

8. Potenciar Internet com a mitjà principal de comunicació i promoció turística.

En aquest sentit, el gerent de la Fundació ha indicat que el Pla estratègic està dirigit tant als visitants com als ciutadans. Tots dos coincideixen com a consumidors i usuaris de la majoria dels productes i serveis turístics.

Mercats

Seguint en la mateixa línia, Homar ha descrit els diferents mercats que existeixen i els ha classificat per importància i per proximitat. Així mateix ha quantificat els esforços de màrqueting que es destinaran en funció de la importància i potencial dels mercats.

Per importància:

Mercats madurs, "principals". Mercats que ja estan presents amb un pes important en la facturació, Espanya, DE i UK.

Mercats Madurs, "secundaris". Mercats que també ja estan presents però amb poc pes en facturació, nord d'Europa.

Mercats "emergents". Mercats amb un gran potencial pel seu alt poder adquisitiu, Europa de l'est i Àsia.

Per proximitat:

Proximitat: Balears.

Curta distància: 1 o 2 hores de vol. Espanya, sud i meitat de França, UK i DE.

Mitjana distància: de 2 a 4 hores de vol. Nord d'Europa, i Europa de l'est. Llarga distància: a partir de 5 hores de vol. Amèrica i Àsia.

Com a conclusió Pedro Homar ha ressaltat que "el 90% de l'esforç econòmic i humà ha d'anar dirigit a la zona d'influència de la Unió Europea".

Productes

El gerent ha detallat les vuit famílies de producte en què està estructurat el Pla:

-Cultura

-Esports

-Nàutica

-Wellness

-Congressos i incentius

-Gastronomia

-Compres

-Creuers

Totes elles comparteixen com a denominador comú les següents accions transversals:

-La promoció: Fires + Workshops. Press trips + Promoció off + Oficines d'informació turística.

-E-màrqueting: Portal turístic de Palma + Xarxes socials

-Intel.ligència de mercats + Sicted (qualitat en la destinació).

Per a finalitzar Homar ha explicat que s'han programat activitats de "dinamització de la destinació" per a tot l'any basant-se en cadascun dels vuit productes. L'objectiu és "que hi hagi activitat durant tot l'any i poder donar-li una projecció internacional mitjançant la promoció".

Cort presenta el Plan de Actuació "per a posicionar Palma com a destinació urbana diferenciada els 365 dies de l'any"

Data darrera modificació: 13 de març de 2023