Publicador de continguts


Cort inicia la passa definitiva en la compra dels terrenys de l'antic Lluís Sitjar


21 de febrer de 2023

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha signat davant notari, i en nom de l'Ajuntament de Palma la compra dels terrenys del Lluís Sitjar. A la signatura també hi han assistit el CEO del RCD Mallorca, Alfonso Díaz, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i el president de l'associació de copropietaris del Lluís Sitjar, Joan Aguiló.

Amb aquesta compra Cort inicia la passa definitiva en la compra dels antics terrenys del Lluís Sitjar. Truyol ha declarat que "aquesta signatura és el principi de tot. Una gran oportunitat per a fer dels terrenys del Lluís Sitjar un gran parc amb equipaments, un lloc de trobada i memòria per a tots els palmesans i palmesanes".

La regidora també ha recordat que "El Lluís Sitjar és un espai de memòria col.lectiva per a moltes persones, un lloc de passió i il.lusions de la nostra ciutat que no mereixia aquesta degradació i ara l'Ajuntament de Palma podrà concretar un projecte de zones verdes i equipaments municipals al servei dels ciutadans de Palma en general i dels veïnats de la zona en particular". L'adquisició del total de la propietat suposa una inversió pública de 13 milions d'euros.

"A partir d'avui, els copropietaris seran citats a la notaria perquè facin la signatura que formalitza la seva voluntat de vendre els seus títols a Cort. L'Ajuntament efectuarà el pagament a cada un dels copropietaris una vegada se superi el 60% de la propietat", ha afirmat Truyol. "Avançam cap a la solució d'un problema que estava bloquejat, gràcies a totes les parts implicades".

La voluntat de Cort ha estat sempre trobar una solució satisfactòria. Tot i que les negociacions han estat complexes, sobretot si tenim en compte que parlam d'un cas que durava més de 20 anys, finalment, i gràcies a la voluntat de totes les parts, allà on hi havia un problema ara es dibuixa un horitzó d'esperança per a proporcionar més serveis i zones verdes als ciutadans i ciutadanes de Palma.

L'adquisició dels terrenys de l'antic camp del RCD Mallorca servirà per a continuar construint la Falca Verda, per a augmentar la superfície d'arbres plantats i per a construir equipaments esportius públics que estiguin al servei dels ciutadans de Palma. En definitiva, la compra del Lluís Sitjar servirà per a millorar la vida dels palmesans i palmesanes i millorar l'oferta lúdica i d'espais en una de les zones de Palma que més ho necessita, especialment quan parlam dels veïnats i veïnades dels barris de Son Cotoner, el Fortí, el Camp d'en Serralta i Son Dameto.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2023