Cort incorpora la intel·ligència artificial a l’àmbit de les tramitacions diàries que realitzen els treballadors públics - Comunicació i Premsa
Cort incorpora la intel·ligència artificial a l’àmbit de les tramitacions diàries que realitzen els treballadors públics

El tinent de batle d’Innovació, Llorenç Bauzá de Keizer, elogia el projecte pilot encapçalat pel seu Departament i assegura que es tracta del primer pas per a fer possible que l’Ajuntament de Palma lideri un nou model de gestió pública basat en la transformació digital
Palma, 02 de maig de 2025.- L’Ajuntament de Palma fa un pas ferm cap a la transformació digital amb la incorporació d’intel·ligència artificial generativa en el treball quotidià dels seus empleats públics.
Aquesta iniciativa pionera, fruit de la col·laboració entre el Departament d’Innovació, l’Oficina Tècnica d’Administració Electrònica (OTAE) i l’Escola de Formació Municipal (EFM), marca una fita històrica en l’ús de tecnologia avançada a l’Administració local.
El projecte pilot, que s’iniciarà al llarg de l’actual mes de maig, preveu la formació d’un grup reduït de personal de l’Ajuntament en la utilització de Microsoft 365 Copilot, l’eina d’IA de Microsoft integrada en aplicacions com Word, PowerPoint, Teams o Excel.
Gràcies a aquesta formació, l’equip podrà automatitzar tasques administratives, generar actes, resums, presentacions i quadres de comandament de manera intel·ligent i assistida, permetent centrar esforços en activitats de més valor afegit.
“Volem que Palma lideri el canvi en la gestió pública amb l’ús d’intel·ligència artificial, de forma ètica, segura i orientada a resultats. Aquest pilot és només el primer pas d’una estratègia més ambiciosa”, ha indicat el tinent de batle i regidor d’Innovació, Llorenç Bauzá de Keizer.
Aquesta acció es constitueix en el primer moviment d’un Pla més ampli per a formar el personal de l’Ajuntament de Palma en l’ús d’eines basades en IA, durant 2025 i 2026.
Aquest avanç se suma a altres iniciatives d’IA ja actives a Cort, com l’AI chatbot educatiu “Agent Tutor”, el processat intel·ligent d’imatges amb càmeres (Policia Local), la detecció d’alertes a Son Pacs mitjançant IA (Infraestructures), la futura activació d’IA en l’ordenació automàtica d’entrades generals a Sedipualba, i el sistema IA de Gemini per a la inspecció urbana automatitzada del Servei de Vialitat.
Els resultats del pilot de formació s’avaluaran de forma rigorosa a través d’enquestes, anàlisi de productivitat i estudis de cas, amb l’objectiu de dissenyar un full de ruta per a la implantació esglaonada de la intel·ligència artificial a tota l’organització municipal.
En paraules del regidor, amb aquesta aposta per la capacitació i l’experimentació tecnològica, l’Ajuntament de Palma “consolida la seva posició com a referent en innovació pública, i adapta la feina del treballador públic als reptes de l’Administració del segle XXI”.
Data darrera modificació: 5 de maig de 2025