Cort implanta un sistema de registre i identificació de bicicletes per a evitar robatoris - Comunicació i Premsa
Cort implanta un sistema de registre i identificació de bicicletes per a evitar robatoris
El Biciregistre, que tindrà un cost de 7 euros per un període total de 10 anys, constitueix una base de dades a nivell nacional
Palma, 11 de juliol de 2013. L'Ajuntament de Palma ha signat avui un conveni amb la Red de Ciudades por la Bicicleta per a la implantació del Biciregistre. Aquest sistema permetrà als ciclistes identificar les bicicletes perquè, en cas de robatori, puguin ser reconegudes i tornades als seus propietaris.
La mesura, com ha destacat el batle de Palma, Mateo Isern, "promourà la seguretat dels usuaris, reduirà els robatoris i garantirà a ciclistes i a la Policia Local una eina de gran valor i eficiència per a la recuperació dels vehicles sostrets".
Aquest sistema funciona mitjançant una inscripció a través de www.biciregistro.es, que és un servei gestionat a tot el territori nacional per l'organisme Red de Ciudades por la Bicicleta, del qual l'Ajuntament de Palma és soci des del passat mes de març.
En el procés, l'usuari ha de penjar tres fotografies del seu vehicle i tot un seguit de dades necessàries perquè s'hi pugui contactar en cas de robatori. Posteriorment, l'Ajuntament de Palma li facilitarà un kit amb adhesius, una targeta i un líquid de marcatge. Aquest líquid, que ha de cobrir tot l'adhesiu, grava el número de registre a la bicicleta i, en cas que es retiri aquest adhesiu, es veurà amb llum ultraviolada.
El servei té un cost de 7 € per un període total de 10 anys i suposa una "mesura d'impuls notable, ja que molts d'usuaris s'animen a treure la seva bicicleta quan compten amb un servei d'aquest tipus que garanteix la seguretat del seu vehicle", com ha assenyalat Xavier Corominas, secretari general de Red de Ciudades por la Bicicleta.
El compromís de l'Ajuntament de Palma amb la bicicleta
Mateo Isern, acompanyat del regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, ha reiterat el compromís amb la bicicleta "com a sistema de transport sostenible exemplar" i ha recordat "l'interès del consistori en la mobilitat sostenible, que es fa especialment evident en la participació en el projecte europeu Civitas Dynamo. Aquest preveu, entre d'altres, l'habilitació de 5 km més de carrils o la redacció d'un pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), que inclourà una anàlisi profunda d'aquest sistema de transport a la ciutat, amb la intenció de treballar constantment en la seva millora".
En aquest sentit, el batle de Palma ha recordat "la pròxima posada en marxa de 4 noves estacions de Bicipalma, amb 75 nous punts d'ancoratge, a més de l'adquisició de 50 noves bicicletes per a aquest servei".
Per altra banda, també ha anunciat "l'inici imminent de les obres de connexió dels carrils bici, entre les carreteres de Valldemossa i Sóller, que afegiran 1 km de carril a una xarxa que ja té 57 km" i que connectarà els carrils bici ja existents a ambdues carreteres.
Isern ha agraït una vegada més al Consell de Mallorca la seva col.laboració pel que fa a la incorporació de més carrils per als ciutadans. Es tracta, ha dit, "d'alguns projectes ja finalitzats, com és el cas de la unió entre Jacint Verdaguer amb la rotonda del camí Vell de Bunyola, o d'altres que comencen i representen demandes històriques de la ciutadania, com ara la connexió entre l'autopista de Llevant i el Molinar, que comptarà també amb quasi 1,5 km de carril bici, connectat a la xarxa municipal de carrils".
Data darrera modificació: 13 de març de 2023