Publicador de continguts


Cort ha retirat prop de 3.600 vehicles dels carrers des de l'inici de la legislatura


30 de desembre de 2022

Seguretat Ciutadana ha buidat de cotxes la part no asfaltada del dipòsit de Son Toells, on hi havia uns 1.800 vehicles

Palma, desembre de 2022.- L'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma ha retirat o desballestat un total de 3.580 vehicles dels carrers de la ciutat des de l'inici de la legislatura.Cal recordar que en paral.lel ha buidat de cotxes la part no asfaltada del dipòsit de Son Toells, on hi havia uns 1.800 vehicles, i ha posat en marxa l'aparcament de rotació de Son Oms, que permet agilitzar la retirada de vehicles dels carrers, ja que atorga un marge de maniobra més gran.

A més, a l'aparcament de Son Oms ja ha gestionat (ha donat entrada i sortida) un total de 1.903 vehicles presumptament abandonats, una xifra que evidencia el bon funcionament d'aquesta nova eina que està en marxa des de febrer d'enguany.

Cal recordar que des del tancament del dipòsit de Son Toells el marge de maniobra de l'Ajuntament per a retirar cotxes era escàs, però des de l'inici de la legislatura s'han duit a terme iniciatives a per pal.liar aquest problema que les persones incíviques traslladen al consistori.

Així, es va organitzar una subhasta amb vehicles de Son Toells i aquest dipòsit, del qual s'havien de treure 1.800 cotxes en compliment de la normativa mediambiental, s'ha anat buidant.

Una altra mesura va ser agilitzar la tramitació per a la retirada i el desballestament de vehicles abandonats en greu estat de deteriorament. Tot això s'ha fet pensant en millorar el servei que l'Ajuntament dona a la ciutadania.

Cal recordar que ara mateix el sistema de la Policia Local de Palma de renúncia voluntària d'un vehicle suposa diversos beneficis:

  • Exempció del 50% de la taxa de retirada.

  • Exempció de denúncia d'abandonament.

  • Exempció de descontaminació i desballestament.

  • Baixa a la Prefectura Provincial de Trànsit.

Tota la informació es pot trobar al Servei d'Atenció Telefònic 010 i a les oficines d'atenció al ciutadà (OAC). També cal recordar que hi ha empreses especialitzades que donen de baixa el cotxe sense cost i fins i tot poden pagar per ell.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023