Publicador de continguts


Cort col·labora en un estudi pioner per a millorar la formació i professionalització dels directius de l'Administració


24 / de març / 2015

Irene San Gil: "L'objectiu és assegurar la qualitat i l'eficiència del servei, conèixer l'opinió dels directius respecte de la formació rebuda, i detectar necessitats de formació futures"

L'estudi avalua la situació de 42 ajuntaments per a detectar les necessitats formatives dels directius de l'Administració

Palma, 23 de març de 2015.- La tinenta de batlia de Funció Pública i Govern Interior, Irene San Gil, ha presentat una iniciativa pionera i conjunta entre l'Ajuntament de Palma i el Departament de Psicologia i Pedagogia de la Universitat de les Illes Balears, referida a una investigació sobre la formació en els llocs de responsabilitat en l'Administració pública local espanyola. L'objectiu és, com ha dit San Gil, "donar a conèixer la investigació que s'està duent a terme en 42 ajuntaments de tot l'Estat, enfocada a la professionalització i modernització de l'Administració". D'aquesta manera, es proposa un estudi pioner mitjançant un qüestionari, "per tal de radiografiar 42 ajuntaments de ciutats espanyoles d'entre 150.000 i 700.000 habitants, de cara a la detecció de necessitats formatives dels directius per a millorar la seva formació", ha dit San Gil. L'objectiu final és, com ha explicat la tinenta de batlia, "assegurar la qualitat i l'eficiència del servei, conèixer l'opinió dels directius respecte de la formació rebuda, i detectar necessitats de formació futures".

A l'acte i han estat presents Juan José Montaño, director del Departament de Psicologia i Pedagogia de la UIB, Lluís Ballester, professor de mètodes d'investigació en educació de la UIB, i Pedro López, coordinador d'Organització i Qualitat de l'Ajuntament de Palma.

Objectius i metodologia. El treball d'investigació pretén conèixer els problemes i dificultats dels departaments de recursos humans al en programes formatius, conèixer i analitzar la formació rebuda pels directius, obtenir la visió d'experts, mitjançant el mètode Dolphi, sobre formació necessària i mancances actuals, a més de dissenyar i avaluar una eina que permeti conèixer les necessitats formatives, per a finalment fer servir els resultats obtinguts per a dissenyar un protocol per a la formació en competències als llocs de responsabilitat.

Fases. L'estudi consta de dues fases; la primera consisteix en el disseny d'un qüestionari sobre la formació de caps i directius, i durant la segona s'analitzarà el tipus de formació rebuda i les seves mancances. El qüestionari es dirigirà a caps i directius de les administracions públiques locals, d'ajuntaments amb una població censada d'entre 150.000 i 700.000 habitants, una mostra seleccionada per tal que hi tinguin cabuda totes les comunitats autònomes. Els resultats s'elevaran a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per tal de posar en comú les bones pràctiques detectades als diferents ajuntaments.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023