Publicador de continguts


Cort amplia la bonificació fins al 75% en l'impost de plusvàlues en el cas d'heretar l'habitatge habitual


19 / de febrer / 2015

Els habitatges el valor cadastral dels quals és menor de 100.000 euros ja compten amb una bonificació del 95%


Palma, 18 de febrer de 2015.- El tinent de batlia d'Economia, Hisenda, Innovació i portaveu de l'equip de govern de Cort, Julio Martínez, ha anunciat que la Junta de Govern celebrada avui ha aprovat rebaixar entre el 25% i el 75% l'escala de l'impost de plusvàlues en aquells habitatges habituals en herència el valor cadastral dels quals se situa entre els 100.001 euros i els 200.000 euros. Els habitatges el valor cadastral dels quals és menor de 100.000 euros ja compten amb una bonificació del 95%.

El portaveu de l'equip de govern ha explicat que "fins avui, quan s'heretava una casa que es mantenia com a habitatge habitual, pràcticament no calia pagar plusvàlues ja que la bonificació era del 95%. No obstant això, si el valor cadastral superava els 100.000 euros, encara que fos per un euro més, s'havia de pagar el 100 per cent de l'impost de plusvàlues".

Julio Martínez ha afegit que "amb aquesta modificació, el que feim és ampliar les escales de bonificacions, per la qual cosa aquells habitatges amb un valor cadastral situat entre els 100.000 i els 125.000 euros, comptaran amb una bonificació del 75%, mentre que aquesta bonificació serà del 50% per a aquells cases amb un valor cadastral situat entre els 125.000 i els 150.000 euros. Finalment, els habitatges am un valor cadastral dels quals estigui situat entre els 150.000 i els 200.000 euros, tindran una bonificació cadastral del 25%.

En relació amb la venda de habitatges que estiguin catalogats com Bé d'Interès Cultural, fins avui aquests immobles estaven exempts d'imposts en el cas que s'hi realitzàs qualsevol obra de manteniment. El que s'ha acordat és que aquesta remodelació o rehabilitació, per a seguir mantenint l'exempció, haurà de ser del 10% del valor cadastral de la casa.

Concurs de tanques publicitàries tradicionals i suports digitals. La Junta de Govern ha acordat resoldre les al.legacions presentades al concurs per a la instal.lació de tanques publicitàries tradicionals i suports digitals. Aquest concurs es divideix en diversos blocs: tres sobre tanques tradicionals i un de nou sobre suports digitals, "que s'enquadra dins el projecte de l'Ajuntament de Palma de convertir la ciutat en una SmarCity i més sostenible emprant els beneficis de les noves tecnologies, que permetran una reducció d'unes 25 tones anuals en el consum de paper", ha destacat Julio Martínez.

El concurs preveu la instal.lació de 30 suports digitals, 50 tanques publicitàries, 400 mòduls de senyalització informativa i lluminosos i 600 tanques metàl.liques de pas de vianants. Cort ha acurçat els terminis de finalització de la concessió en passar de 15 a 4 anys per a les tanques tradicionals i de 15 a 10 anys en el cas dels suports digitals.

Julio Martínez ha posat l'accent principalment en el fet que "pràcticament s'han acceptat totes les al.legacions presentades al concurs sobre suports digitals" subratllant que "s'han aprovat aquelles al.legacions que demanaven l'eliminació dels suports digitals en tot el centre històric de Palma, així com els llocs propers al centre de Palma com la Feixina, el passeig de Mallorca, el Parc de la Mar o la Façana Marítima".

Així mateix, el contracte estableix, entre altres limitacions, la instal.lació de suports digitals en rotondes, que aquests no podran afectar visualment monuments o edificis públics i que no hauran de causar impacte ambiental negatiu.

A més, la instal.lació dels suports publicitaris digitals no ha d'obstaculitzar la visió dels habitatges privats, no poden formar barreres arquitectòniques, s'han d'adequar automàticament a la lluentor de l'entorn i no poden emetre vídeos i imatges en moviment dins el camp de visió dels conductors.

El tinent de batlia d'Economia i Hisenda ha matisat que l'última paraula en la instal.lació d'aquests suports digitals "la tindrà l'Ajuntament de Palma, ja que es té previst crear una comissió que serà tinguda en consideració abans de donar el vistiplau a una nova ubicació".

Modificacions pressupostàries. La Junta de Govern ha donat el vistiplau a la modificació del pressupost per a donar cobertura a diverses partides. Aquestes despeses aniran dirigides a l'abonament de 40.000 euros per a l'adequació del grup escultòric d'Antoni Maura, reparacions en el bloc XII dels habitatges socials de la barriada del Camp Redó per valor de 72.000 euros i una aportació de 50.000 euros a la Fundació Art Modern.

Aquesta modificació pressupostària implicarà reduir l'actual pressupost destinat tant a publicitat com a les atencions protocol.làries.

Reversió de solars per a ús públic. El portaveu de l'equip de govern ha informat que la Junta de Govern ha aprovat acceptar la reversió per part de la Comunitat Autònoma d'uns terrenys situats a la zona de Son Llàtzer, que en el seu moment varen ser cedits a la Comunitat Autònoma per a usos esportius. Com que no ha fet ús d'aquests terrenys, ara l'Ajuntament de Palma, segons el parer de Julio Martínez, "podria plantejar després de la seva reversió, que els terrenys poguessin servir per a construir un institut i un col.legi públic per a Son Ferriol. No obstant això, una vegada realitzada la reversió, s'hauran de canviar els actuals usos".

A més, Cort està en converses amb al Conselleria d'Agricultura per a poder permutar uns immobles propietat de la Conselleria a la plaça de Santa Eulàlia per uns solars situats en aquests terrenys de Son Llàtzer.

Altres acords. La Junta de Govern ha aprovat personar-se davant una nova demanda de Mapfre, que entén que no ha d'abonar 906.225 euros per costs en la reurbanització de la Façana Marítima. Així mateix, ha acordat adquirir 9 vehicles per a la Policia Local per valor de 250.000 euros.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023