Publicador de continguts


Cort amplia en un any l'antiguitat màxima dels vehicles que s'incorporen al servei de taxi


24 d’agost de 2023

El Decret de Mobilitat estableix que el límit per a les classes A i B passa de dos a tres anys, i el de la classe C, de quatre a cinc anys  
Palma, 24 d'agost de 2023.- El tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, ha signat un decret que amplia en un any el límit d'antiguitat dels vehicles que aspiren a obtenir una llicència per a efectuar servei d'autotaxi. 
En funció d’aquest decret, el límit màxim per a incorporar un vehicle al parc mòbil de taxis de Palma passa de dos a tres anys d'antiguitat en el cas dels models de les classes A i B,  mentre que els vehicles de la classe C veuen ampliat aquest marge de quatre a cinc anys. Tots aquests terminis es comptabilitzen a partir de la data de la primera matriculació.
Aquesta mesura té una durada d'un any i la seva vigència no serà prorrogable en el futur. L'aplicació de la normativa es farà efectiva una vegada que s'hagi aprovat en Junta de Govern i s'hagi publicat al BOIB. 
La resolució duita a terme per l'Àrea Municipal de Mobilitat parteix d'una reivindicació expressa del sector del taxi de Palma. 
En aquest sentit, el tinent de batle Toni Deudero ha destacat que la petició “es justifica plenament tenint en compte la inseguretat econòmica que afecta actualment el col·lectiu dels taxistes, la major part dels quals són professionals autònoms”.
Al mateix temps, el regidor ha indicat que la normativa “no comporta càrregues administratives per als titulars de les llicències, atès que no cal realitzar cap tipus de tràmit”.
 

 

Data darrera modificació: 25 d’agost de 2023