Publicador de continguts


Cort agilitzarà la concessió de llicències d’obra eliminant la cita prèvia i instal·lant la finestreta única


4 de juliol de 2023

L’edil d’Urbanisme, Óscar Fidalgo, avança l’existència de més d’11.000 expedients pendents


 

Palma, 04 de juliol de 2023.- El tinent de batle d’Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo, ha avançat aquest dimarts en roda de premsa després de la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme que el seu departament posarà en marxa de manera imminent un Pla de xoc “orientat a agilitzar la concessió de llicències i permisos urbanístics”.

Fidalgo ha explicat que entre els anys 2015 i 2022 la demora en el retard en la concessió de llicències “s’ha més que duplicat”.

En concret, l’edil d’Urbanisme ha indicat que actualment “Gerència d’Urbanisme ha comptabilitzat aproximadament uns 11.000 expedients pendents de resolució, dels quals 3.135 corresponen a obra major i 7.893 a obres menors”.

Per això, des d’Urbanisme es posarà en marxa, “com més aviat millor”, un Pla de xoc orientat a agilitzar la concessió de llicències, “que s’executarà de forma progressiva i que inclou entre les seves principals característiques l’eliminació de la cita prèvia amb l’adequació d’una finestreta única per a professionals i tècnics. A més, els usuaris podran presentar i resoldre els seus dubtes urbanístics de manera presencial de dilluns a divendres i s’aplicarà un protocol especial i personalitzat d’atenció a les persones de més de 65 anys”, ha assenyalat l’edil d’Urbanisme.

Per això i conjuntament amb els tècnics de Gerència s’elaborarà un checklist dirigit a orientar, clarificar i unificar els requisits de concessió de llicències i permisos, unificar els criteris dels tècnics, explicar els requisits per a la concessió d’obres i permisos i adequar aquestes llicències a la normativa vigent al Pla general urbà i a la Llei d’urbanisme balear.

L’edil d’Urbanisme ha ressaltat que l’objectiu és “reduir els temps d’espera, oferir un millor servei ciutadà i eliminar l’actual demora en la concessió de llicències”.

El Baluard del Príncep i Son Busquets

Óscar Fidalgo, que durant la roda de premsa ha presentat el nou gerent d’Urbanisme, Bartolomé Abad Socias, i la màxima responsable de l’Oficina de Projectes Estratègics, Marta Amer, ha avançat la situació en què es troben tant les obres del Baluard del Príncep i el futur traspàs de l’antic quarter militar de Son Busquets a la barriada del Camp Redó.

Pel que fa al Baluard del Príncep, el màxim responsable d’Urbanisme ha recordat que les obres estan paralitzades des de fa 8 mesos perquè l’empresa responsable de la rehabilitació d’aquesta estructura es va declarar en concurs de creditors.

Per això, des d’Urbanisme se segueix amb especial atenció aquesta situació en entendre que el que és desitjable és que “Foment adjudiqui com més aviat millor el que queda per a finalitzar de l’obra, ja que aquesta estructura, en estar paralitzada i no disposar de seguretat, es pot veure afectada per danys estructurals i al patrimoni”.

En relació amb l’antic quarter militar de Son Busquets que el Ministeri de Defensa va traspassar a Foment i aquest al SEPES, l’edil d’Urbanisme ha indicat que el seu departament no té cap document signat que vinculi el SEPES amb Cort i per això “el primer que cal fer és veure en quina situació es troba actualment el solar de Son Busquets”.

Fidalgo ha afegit que, a més d’habitatges HPO, de lloguer i preu taxat, que es pretenen construir en aquest quarter militar, “és important tenir en consideració la possibilitat de construir una gran zona verda amb equipaments públics. El que no volem és que aquest quarter es converteixi en un nou gueto i per això és important executar grans zones verdes així com equipaments, com ara sanitaris i educatius”.

 

Data darrera modificació: 1 de setembre de 2023